sport

2019.04.05. 11:15

A kiesés ellen játszik szombattól a Dunaferr

Az NB I Liga negyeddöntőjében elszenvedett kettős vereséget követően már az első osztályú tagságuk megtartásáért lépnek pályára a Dunaferr Sportegyesület röplabdázói.

Gróf András

Fotó: Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az egyik fél két győzelméig tartó párharcban az ellenfelük a Szolnoki RK csapata lesz. Az első összecsapást szombaton 16.30 órakor rendezik a Dunaújváros Sportcsarnokban. Az NB I Liga alapszakaszában a két együttes nagy harcot folytatott a dobogó harmadik fokáért, amelyet a Dunaferr gárdája nyert meg, így a szolnokiaknak maradt a negyedik pozíció.

A bennmaradásért küzdenek a röplabdázók Fotó: Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A papírforma alapján ez a két csapat volt a negyeddöntők esélyese, de mindkét párharcban meglepetés született. A dunaújvárosiakat a SZESE-Győr, amíg a Tisza-partiakat a PTE-PEAC múlta fölül két mérkőzésen. Kérdés, hogy a két csalódott csapat közül melyik tudja hamarabb túl tenni magát a kudarcon. A páros csatának a szolnokiak vágnak neki jobb előjelekkel, hiszen a sorozat alapszakaszában oda-vissza legyőzték a Dunaferr gárdáját. Hazai környezetben 3:2-re, idegenben pedig 3:1-re diadalmaskodott a Szolnoki RK együttese. A dunaújvárosi fiataloknak azonban összeszorított foggal ki kell hozniuk magukból azt a teljesítményt, amellyel ki tudják harcolni a legmagasabb osztályban való maradást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában