röplabda

2019.03.24. 23:42

Magabiztos győzelem az alapszakasz végén

Az NB I. Liga alapszakaszának utolsó fordulójában hullámzó játékkal, de összességében magabiztosan nyertek a Dunaferr Sportegyesület röplabdázói szombaton, hazai környezetben a ­SZESE-Győr csapata ellen.

Gróf András

Dunaferr SE – SZESE-Győr 3:0 (19, 23, 12)

Dunaújváros Sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Szarka János István, Varjasi Melinda.

Dunaferr SE: Tomanóczy B., Laczi, Csizmadia, Hatvany Zs., Móró Á, Matyiák, Sárközi (liberó). Csere: Iván G., Balázs B., Iván B., Majoros, Tajti, Mihucz. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

SZESE-Győr: Horváth B., Szántósi, Leiner, Földes, Falvay, Biró Bence Gy., Lengyel T. (liberó). Csere: Csank B., Mészáros B., Mészáros Á., Bicskó, Apáti, Flachner K. Vezetőedző: Fehér Tibor.

Az első játszmában hamar hárompontos előnyt szerzett a hazai együttes, de a szett közepén kiegyenlítettek a vendégek. A végjátékban azonban Csizmadia Tamás remek nyitásainak köszönhetően ismét fordult a kocka, így előnyhöz jutott a Dunaferr. A második játékrész végig kiegyenlített küzdelmet hozott. A hajrában azonban segített a hazaiak időkérése, amelyet követően kettőre nőtt a különbség. A harmadik szett is szorosan indult, de a játszma közepétől az elfáradó győriek ellen már tetszés szerint szerezte a pontokat a hazai alakulat.

Az elődöntőbe kerülésért újra a Győr lesz az ellenfél
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Tomanóczy Tibor: – Nagyon örülök, hogy az idényben először sikerült 3:0-ra győznünk. Ezzel azonban le is zártuk a mai meccset, és már a rájátszásra koncentrálunk.

Fehér Tibor: – A jól felkészült dunaújvárosi együttest nem sikerült feltörnünk. Az első két játszmában még egyenlő ellenfelek voltunk, de a végjáték nem sikerült. A harmadik játszmára viszont teljesen elfáradtunk.

A csoport másik szombati összecsapásán a PTE-PEAC együttese hazai pályán 3:2-re legyőzte a Szolnoki RK gárdáját, így eldőlt, hogy a Dunaferr SE gárdája a 3. helyen zárta az NB I. Liga alapszakaszát. Az elődöntőbe kerülésért az újvárosiak ellenfele a 6. helyen végzett SZESE-Győr lesz. A továbbjutáshoz két megnyert mérkőzés szükséges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában