Egy szép bronzérem

2019.03.31. 20:38

A magyar női pólócsapat érmes lett Torinóban

Hosszú hétvégén van túl a dunaújvárosi játékosok sorát is felvonultató magyar női pólóválogatott, amely a hét végén érmes helyekért csatázott a Torinóban megrendezett Európa Kupa fináléjában.

MTI/mvlsz

A görögök elleni siker után Bíró Attila válogatottja Oroszországgal találkozott az elődöntőben, és egy nagyon pörgős és színvonalas találkozón szenvedett el minimális különbségű vereséget.

Oroszország – Magyarország 15–14 (4–3, 4–4, 5–5, 2–2)

Gólszerezők: Karimova 5, Tolkunova 3, Prokofyeva 2, Gorbunova 2, Bersneva, Soboleva, Ryzhkova, ill. Keszthelyi 5, Parkes 3, Gurisatti 2, Szücs 2, Szilágyi, Csabai.

A mérkőzést követően Bíró Attila így értékelt az ­mvlsz.hu-nak: – A saját hibáinkat használták ki, tulajdonképpen gólokat ajándékoztunk nekik. Erre nem mentség, hogy huszonnégy órán belül játszottunk két ilyen mérkőzést, sőt a holnapi harmadik kapcsán sem fogalmazhatunk így, hiszen jó fizikális állapotban vannak a játékosaink, akiknek komoly céljaik vannak.

Ennek megfelelően készültek Gurisattiék az olaszok ellen, akik szintén nagyon akarták a dobogós helyet.

Bíró Attila ezúttal Garda Krisztinát és Rybanska Natasát nem nevezte a 15-ből, így Torinóban első ízben ugorhatott meccsen a medencébe Máté Zsuzsanna, a BVSC ­bekkje.

Gurisatti Gréta ezúttal két gólt szerzett az olaszok ellen Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Női Európa Kupa, hatos döntő, Torino, a 3. helyért

Magyarország – Olaszország 13–11 (5–5, 3–1, 2–3, 3–2)

Gólszerezők: Keszthelyi 6, Gurisatti 2, Szilágyi, Parkes, Szücs, Illés, Gyöngyössy, ill. Bianconi 4, Tabani 3, Chiappini 2, Aiello, Palmieri.

A vasárnapi bronzcsata gólfesztivállal kezdődött, a torinói publikum tíz találatot láthatott az első felvonásban, egyenlő eloszlásban. A második negyed aztán Keszthelyi Ritáról szólt, a magyar válogatott csapatkapitányának három góljára csak eggyel tudtak válaszolni a vendéglátók. A harmadik játékrészben az olaszok egy gólra feljöttek, sőt kétszer egyenlítettek is, de a záró felvonásban a magyar csapat sikerrel őrizte ismét megszerzett előnyét, s végül két góllal diadalmaskodott.

Az Európa Kupából az első három jut a Világliga júniusi szuperdöntőjébe, amelynek Budapest ad otthont, így annak a magyar válogatott automatikus résztvevője.

A nyári torna győztese szerez elsőként kvótát a 2020-as tokiói olimpiára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában