kézilabda

2019.02.18. 01:37

Szélsebes siófokiak

Azzal a tudattal engedtük el a Balaton partjára a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdázóit, hogy bár nem ők a bajnoki mérkőzés esélyesei, de nehezítsék meg a légiós gárda dolgát a siófoki találkozón.

Jankó Árpád

Ezúttal is tizenkét külföldivel lépett pályára a Siófok. Csak két magyar, Wald Kíra és Barkóczi Dorina szerepelt még a jegyzőkönyvben.

Siófok KC – DKKA 31–17 (14–10)

DKKA: Csapó – Grosch 2, Szekerczés 7, Szalai 2, Dombi 1, Ferenczy, Kazai 3. Csere: Vártok (kapus), Cifra, Nick, Bouti 1, Molnár 1, Sirián, Mihály. Vezetőedző: György László.

Már a találkozó, elején látható volt, hogy az EHF Kupában eddig hibátlan siófoki együttes a bajnoki mérkőzésen is nagy sebességgel, fizikai erővel, remek cselezéssel, labdabiztonsággal, kiváló összjátékkal lép pályára a Kohász ellen. Bár elmondható volt, hogy a vendégek lőtávolon belül tartották a balatoni hölgyeket. Még a 9–4-es eredményt is elfogadtuk, mivel a 15. percben már két kiállítást is kapott a Kohász. Később a 10–6 is lehetett volna kicsit szorosabb, de a sikertelen támadások miatt ez így alakult. De még egyszer leírom, nem lehettünk telhetetlenek. Sőt a percek múlásával a 11–8 egészen bizalomgerjesztőnek bizonyult. Ami feltűnt, az a két csapat játéka közti sebesség volt.

Ezúttal a szélső Kazai Anita háromszor volt eredményes
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A siófoki gárdát nem sikerült lerohanni. Kobetic pedig négy gólt dobott az első félidőben. De gond egy szál se, hiszen az első félidő eredménye 14–10 lett.

A második játékrészben ismét bámulhattuk Nze Minkó sebességét, csak a hátát láttuk rendszerint, Gonzalez és Aoustin találatait. Solberg kapus szintén lelohasztotta reményeinket egészen fantasztikus teljesítményével. György László, a Kohász szakvezetője megpróbálkozott zavaróval védekezni, hét játékossal, két beállóval támadni, de be kell vallani, már kényük-kedvük szerint dobálták a gólokat a tóparti kézilabdázók.

Nos, túl vagyunk a Siófok elleni találkozón, és teljes gőzzel, nagyon komolyan kell készülni a február 23-ai Békéscsaba elleni hazai találkozóra. Csak figyelmeztetőül: a Békéscsaba most 31–28-ra verte meg a Debrecen együttesét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában