Hazai pályán ismét győzött a DKKA

2019.02.25. 07:50

Amint azt sejtettük: nem volt sétagalopp

Azt várni lehetett, hogy a békéscsabai női kézilabdacsapat nem belenyugodva egy újabb vereségbe érkezik Dunaújvárosba szombaton este bajnoki mérkőzésre. Emlékezetes, hogy a kupamérkőzést a Dunaújvárosi Kohász fölényesen nyerte meg.

Jankó Árpád

Most már a csapat tagja volt Vukajlovic is, aki a leggólerősebb támadója általában a csabai együttesnek. Rendkívül fontos volt számukra a pontszerzés, mert a kieséssel fenyegetett helyen szerepel a csapatuk a tabellán.

Zaklatottan, idegesen kezdett a hazai együttes, és csak a kilencedik percben vezetett (5–4), nagyon szoros volt a játék. A kétgólos előnyre is sokáig kellett várni. De azután beindult Szalai Babett vezetésével a gépezet, és az ember­előnyt is kihasználva a 21. percben már 15–10-re vezetett a dunaújvárosi gárda. Ez az első félidő végére hatgólosra változott. Így megnyugtató előnnyel fordult a Kohász (18–12). De ennek ellenére sem dőlhettünk hátra nyugalmunkban, mert a békéscsabai együttes a folytatásban vitézkedett, és főleg Vukajlovic és Walfisch kiváló támadójátékával csökkent a Kohász előnye. (A két csabai játékos a végére összesen húsz gólt dobott.) Felharsant az „Újváros” biztatás, mert a hétszáz szurkoló érezte: ezen a ponton segíteni kell a hazai csapatot.

 

A Kohászban Szekerczés Luca, Szalai Babett, Kazai Anita tartotta a lépést a csabaiakkal. Egyre izgalmasabbá vált a találkozó. A csabaiak érezték, van remény a pontszerzésre, a hazaiak pedig több hibát (pontatlanságot, ziccerek kihagyását, labdavesztést) követtek el. Az ellenfél egyre nagyobb önbizalommal kézilabdázott, és a 47. percben már csak egy gól volt a Kohász előnye (25–24). Egymás után három támadást rontottak el a hazaiak. Nagyon közel került már a vendéggárda a Kohászhoz. Szerencsére Grosch, Szalai gólja kozmetikázott az eredményen (27–24), de a békéscsabai együttes is többször hibázott. A feszült, izgalmas hajrában éppen a csabai hibák adtak lehetőséget a Kohásznak az eredmény tartására. De Walfisch továbbra is bombázta Csapó Kyra kapuját. Másfél perccel a vége előtt 30–28 volt az állás, és ez a kézilabdában bizony nem sok előny. Sőt egy perccel a vége előtt egy kiállítással megfogyatkozott a Kohász, és emberhátrányban kellett foggal-körömmel tartani a 30–28-as állást. Ez egy csabai hiba következtében sikerült is. A Dunaújvárosi Kohász nagy küzdelem végén megnyerte a találkozót, és megszerezte a nagyon fontos két pontot.

A szombati mérkőzés jegyzőkönyve

Dunaújvárosi Kohász – Békéscsaba 30–28 (18–12)

Dunaújváros, 450 néző. V: Fekete T., Tóth D.

Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia: Csapó Kyra – Sirián 2, Szalai B. 5, Szekerczés 9 (4), Kazai 4, Cifra, Ferenczy F. 3. Csere: Vártok (kapus), Dombi L. 1, Grosch 5, Nick 1, Bouti, Monori, Molnár, Mihály, Micijevic. Vezetőedző: György László.

Békéscsaba: Balog J. – Bottó 2, Vukaljovics 9, Giricz, Dombi K. 2, Kovács Anett 2, Marincsák 2 (2). Csere: Horvát D. (kapus), Walfisch 11, M. Agbaba, Kukely, Török, Ekker, Szögi. Vezetőeődző: Horváth Roland.

Kiállítások: 3, illetve 4 perc.

Hétméteresek: 4/4, illetve 2/2.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában