nehézbombázók és gazellalábú támadók ellen játszunk

2019.02.15. 12:30

A lényeg: hat játékos küzd hat játékos ellen

A sikerrel végződött, Békéscsaba elleni Magyar Kupa női kézilabda-mérkőzés után ismét a bajnoki pontokért játszik a Dunaújvárosi Kohász. Szombaton (18 óra) Siófokon lép pályára a dunaújvárosi együttes. Az ellen a siófoki csapat ellen játszik majd a Kohász, amelyik hibátlanul zárta az EHF Kupa csoportkörét. (A norvég Storhamar Handball Elit gárdáját sorsolták ki a Balaton- partiaknak.)

Jankó Árpád

A neves norvég mester, Moen Tor Odvar csapata jelenleg harmadik a bajnokságban, és a dobogós helyért valószínűleg nagy harcban lesz majd az Érd gárdájával. Kíváncsiságból kikerestem a Siófok egyik találkozójának (az Érd elleni) jegyzőkönyvét, amelyben a tizenhat játékos közül tizennégy volt idegenlégiós, és csak kettő magyar! Nos, akár a világválogatott is lehetne jelenleg a Siófok. Elghaoui Asma, Böhme, Aoustin, Dedu a román válogatott kapusa, Nze-Minko…, de nem folytatom tovább. Talán azt még érdemes megemlítenem, hogy ezt a „nemzetközi” gárdát a Magyar Kupából mi vertük ki. (Igaz a legnagyobb ászukat, Kobeticet a 18. percben a játékvezetők piros lappal kiállították.) De a Kohász-győzelemmel végződött kupamérkőzéséből a mostani, szombati bajnokit illetően nem szabad kiindulni. Ez határozott véleménye György László vezetőedzőnek.

Ferenczy Fruzsina (65) átlövő az utóbbi hetekben is eredményes, gólgazdag játékkal szerepelt a Kohász meccsein Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

- A kupában elért győzelmünket egyszerűen el kell felejtenünk. A Siófok teljesítménye hétről hétre fejlődik. Rendkívül erős a játékoskerete, de állunk elébe. Hat játékos küzd meg hat játékossal szombaton is. Vagyis tisztességes felkészülés után megyünk Siófokra a csodaszép sportcsarnokba. Nem szabad sok technikai hibát vétenünk. Meg kell akadályozni a gyors támadásaikat, fel kell vállalni a küzdelmet, és hozzáteszem, fegyelmezetten kell kézilabdáznunk. Viszont jól tudjuk, hogy ennek a találkozónak nem mi vagyunk az esélyesei – nyilatkozta a Kohász szakvezetője. Ami fontos lehet a szurkolók számára: a Siófok – D. Kohász bajnoki női kézilabda- mérkőzést a szurkolók megtekinthetik a kohaszkezi. hu oldalon. Remélhetően egy újabb bravúrt szállít majd György László gárdája.

„Egy nagyon erős gárdához utazunk szombaton”

Ferenczy Fruzsina, a dunaújvárosi együttes átlövője, irányítója éppen Siófokról tért viszsza Dunaújvárosba, tehát vannak élményei, emlékei az ottani együttesről:

– Először is tudni kell, hogy nagyon erős gárdához utazunk szombaton. Minden posztra vannak minőségi cseréik. Ha valakinek nem megy, azonnal tudnak váltani. Ez óriási előnyt jelent számukra. Nagyon sok lerohanással, futással érik el a góljaikat. Persze vannak nehéz bombázóik és gyors lábú támadóik is. Mi felszabadultan játszhatunk ellenük. Akár fontos taktikai elemeket is gyakorolhatunk. Egyszóval: mi magunkkal foglalkozhatunk, és nem megyünk hozzájuk feltartott kézzel. Emlékezetes, hogy nemrég az MTK is tudott tőlük döntetlent, 22-22-őt kiharcolni – mondta a Kohász játékosa, Ferenczy Fruzsina, aki bízik egy újabb DKKA-bravúrban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában