Ezúttal a vesztesek is tudtak mosolyogni

2019.01.08. 21:12

Mindenki nyertes volt

A felcímben tett megállapítást Petrás Gábortól, a XVII. Carissa Kupa főrendezőjétől hallottuk, aki az esemény zárásakor így jellemezte a háromnapos eseménysorozat hangulatát, amelyen harminchat csapat több mint ötszáz játékosa lépett pályára.

Balogh Tamás

Az elszánt hangulatú csoportmérkőzések a Dunaújvárosi Egyetem arénájában kezdődtek pénteken. A folytatásban már a Dunaújváros Sportcsarnokban kaptak helyet a résztvevő alakulatok.

A gyengébb szereplésük miatt korán búcsúzók kaptak még egy lehetőséget a vigaszágon. Ez volt az Acerbis Kupa. Ennek végeredménye a következő lett: 1. Working, 2. Széchenyi Pékség, 3. Csantavér. Közülük a legjobbnak Balogh Ádámot, a Working játékosát találták.

A Honvéd és a Kohász öregfiúk gálameccse is kiváló volt
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A XVII. Carissa Kupát a MAD Dogs nyerte a Kézdivásárhely ellen. A kupagyőztest a magabiztos menetelésében senki sem tudta megállítani, megérdemelten, 3–1-es győzelmével nyerte el a rangos díjat. Az ezüstérmes is remek sorozat után ért a döntőbe. A harmadik helyért a Shell Dunaújváros és a Steelworkers mérkőzött. Kettejük csatája sokak számára igazi kellemes meglepetés volt, mert a legtöbben a Steelworkerst tippelték volna nyertesnek.

A Shell csapata viszont ezzel nem törődve, parádés gólokkal megérdemelten hozta a meccset 4–0-ra. A különdíjasok névsora bőven igazolja, a döntőbe jutottak, illetve a bronzmeccset játszók erejét. Gólkirály: Büki Baltazár (MAD Dogs). Legjobb játékos: Bentum Pául (Kézdivásárhely). Legjobb kapus: Bunduk Gábriel (Kézdivásárhely). A döntő legjobb játékosa: Büki Baltazár (MAD Dogs). A legjobb dunaújvárosi játékos: Nagy Márk (Shell Dunaújváros).

Ráadásként két nagyszerű, itt fel nem sorolt mérkőzésen is tapsolhattak a nézők. Az első a jövő generációról szólt a Dunaújváros PASE U 9 – Holler UFC U 9 meccsen, ami 7–0 lett. A vendégek is ügyesek voltak, de a góllövéssel még egy kicsit hadilábon álltak.

Dunaújvárosi Kohász – Budapest Honvéd gálamérkőzés 7–7-es eredménye kiélezett csatát sejtet, de a sporik és az időmérők nagyon ritkán látható szabályrendszer szerint dolgoztak. Az sem lett volna csoda, ha a Kohász hatalmas nevetés közben megóvja a mérkőzést. Ezzel együtt mindkét csapat és a közönség is remekül szórakozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!