felkészülési mérkőzés

2019.01.29. 20:06

A kétszeres futsalvilágbajnok hazájában

A magyar futsalválogatott komoly erőpróbával kezdi az idei évet. Két felkészülési mérkőzést vállaltak a spanyolok ellen. Az elsőt tegnap estére, a másodikat mára. (A kedd esti találkozó lapzártánk után ért véget, a meccsről részletesen csütörtöki kiadásunkban olvashatnak – a szerk.)

Balogh Tamás

Amennyiben győzelmi tervekkel érkezett volna a magyar válogatott Cordobába, akkor kétségtelenül nem a legjobb ellenfelet választották maguknak a mieink. A terveikben azonban sokkal inkább az élvonalbeli játék testközelből való megismerése szerepelt.

Ám miért is a világelitből választottunk ellenfelet?

Talán azért is, mert egy dolog meghallgatni a hiteles beszámolókat, vagy megnézni egy videóválogatást az élvonalhoz tartozókról, és egy másik, testközelből megtapasztalni azt a mentalitást és képzettséget, ami a hasonló szint eléréséhez szükséges. Ennélfogva helye van az efféle ismerkedéseknek is.

Az újvárosi színeket ezúttal Klacsák Bence (fehérben) képviseli
Fotó: a szerző

A magyar futsalválogatottra ugyanis jelentős kihívás vár az idei évben: a jövő évi világbajnokság selejtezőjére, ez év októberére, egy a továbbjutásra esélyes válogatottat kell felépíteniük. Az viszont már látható, hogy nem föltétlenül a most pályára lépők fogják azt alkotni.

A mostani összeállításban még soha nem lépett pályára a futsalválogatott. Turzó József szövetségi kapitány nehéz helyzetben van, ahogy a legénysége is. Egyrészt a házigazdáknál világklasszisok is szerepet kaphatnak, másrészt az ideális legjobb magyar válogatotthoz képest, meglehetősen foghíjas ez a mostani magyar keret. A legtöbben a csapat ászának tartott Dróth Zoltánt hiányolják. A hazai élcsapatok közül a Dunaferr DUE Renalphin FC soraiból is egyedül Klacsák Bence csatlakozott hozzájuk.

A meghívást kapott Hosszú Ádám az államvizsgája, Pál Patrik a makacs sérülése miatt nem tudta vállalni a játékot, és akkor még nem szóltunk a szurkolók által rendre odavárt, de meg nem hívott Feketéről.

Az Aramisból Boznánszky Gábor, a Berettyóújfaluból Takács Zoltán, a Debrecenből Kondás Kristóf is bemutatkozik a nemzeti csapatban.

– Nagyon nehezen állt össze a mostani keret, több alapemberünk is megsérült a napokban. A legfontosabb, hogy újabb játékosokat nézhetünk meg nemzetközi mérkőzésen, vagyis folytathatjuk azt a csapatépítést, amit egy évvel ezelőtt kezdtünk meg a válogatottnál – mondta el az mlsz.hu-nak Turzó József szövetségi kapitány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában