kézilabda

2018.12.05. 02:15

Pontokat vinni a középdöntőbe

Mint ismert, a magyar kézilabda-válogatott szombaton 28–25-re kikapott a hollandoktól, majd hétfőn 24–18-ra legyőzte Horvátországot a C csoportban, Montbéliard-ban, és már a harmadik forduló előtt biztossá vált, hogy továbbjut a középdöntőbe a franciaországi Európa-bajnokságon. A válogatott ma este 21 órától Spanyolország legjobbjaival találkozik.

mti

Montbéliard, 2018. december 3. A gyõztes magyar válogatott tagjainak gratulálnak a szurkolók, balról Kazai Anita (b), Szalai Babett (b2) és Pálos-Bognár Barbara (b3) a franciaországi nõi kézilabda Európa-bajnokság C csoportjában játszott Horvátország - Magyarország mérkõzés után a montbéliard-i Axone Arenában 2018. december 3-án. A magyar csapat 24-18-ra gyõzött. MTI/Kovács Tamás

Kovacsics Anikó csapatkapitány a meccs előtti nyilatkozatában kiemelte: – Szeretnénk pontokat vinni a középdöntőbe, ami a spanyolok legyőzésével valósulhat csak meg, ám minden bizonnyal nagyon nehéz lesz a meccs, mert látták az ellenfelet, amely elég jól teljesített az eddigi találkozóin.

Kazainak és Szalainak is gratulálhattak a szurkolók
Fotó: mti

Az ibériaiak hétfőn egy utolsó másodpercekben esett góllal kaptak ki Hollandiától (27–28).

A spanyolok egyik kulcsjátékosa, a Ferencváros irányítója, Nerea Pena érzelmeiről is beszélt: – Kreatívan kézilabdáztunk, sok dolgot megvalósítottunk abból, amit gyakoroltunk. Furcsa érzés lesz számomra, hogy ezúttal a magyarok ellen kell játszani, de most csak a spanyol válogatott sikerére koncentrálok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában