Nem jutott be a kupadöntőbe vízilabda-együttesünk

2018.12.14. 22:31

Ismét öldöklő csata

A Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabdázói pénteken este a Magyar Kupa elődöntőjében a BVSC ellen játszottak a Tüskeuszodában. Amint a két fél meccsein lenni szokott, ezúttal is hatalmas küzdelem zajlott a medencében, ami végül egygólos BVSC sikert és egyben döntőbe jutást hozott.

Gallai Péter

A honi női vízilabda újabb csúcseseménye kezdődött pénteken, amikor a Magyar Kupa elődöntőit rendezték meg. – Jósolni nem szeretnék, de abban biztos vagyok, kemény, színvonalas csatákat láthatunk – mondta az esemény előtt Bíró Attila szövetségi kapitány.

Az első párharcban az UVSE és a Ferencváros találkozott egymással, amelyet az Újpest nyert meg 11–9-re, ezzel elsőként biztosította helyét a vasárnapi döntőben. Az, hogy ki lesz az ellenfelük, a DUE-Maarsk – BVSC derbin dőlt el.

Vályi Vandáéknak a harmadik hely jutott az idei kupasorozatban Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Mihók Attila együttese Laura Aarts kivédett büntetőjével alapozta meg a mérkőzést, de ezt nem sikerült kihasználni támadásban, sőt, Illés révén a BVSC szerzett vezetést. Kimaradt helyzetek jellemezték a folytatást, majd fél perccel a negyed vége előtt Hertzka duplázta meg a rivális előnyét. A második felvonásban a hullámvasúton a DUE-Maarsk került felülre, hiszen Vályi Vanda emberelőnyből, majd Menczinger akcióból volt eredményes másfél perc alatt, s miután a negyed felénél Vályi kiharcolt egy büntetőt, amit Garda értékesített, már a Dunaújvárosnál volt az előny (3–2). Ezt nem sikerült tovább növelni, mert a lefújásig a BVSC visszavette a vezetést (3–4).

A térfélcserét követő nyolc percben is végig „pingpongoztak” a felek az eredménnyel, aminek a vége egál lett (6–6), így nagy izgalmak elé néztünk a záró etapban. Ebben Illés és Menczinger gólváltása után Gyöngyössy szerzett újra vezetést övéinek, de Garda sem hibázott előnyben (8–8) – és még két perc sem telt el. Leimeter és Mahieu egyaránt fórból talált be, majd három perccel a vége előtt egy kipattanó labdáért zajló csata után fújtak büntetőt az időközben beállt Kiss Alexandra ellen, az ötöst Hertzka értékesítette, ezzel újra a fővárosiaknál volt az előny. Ám a megszokott forgatókönyv szerint vártak még izgalmak bőven ránk, főleg, hogy Mahieu is kibrusztolt egy ötméterest, amit Garda bevágott (10–10). A vezetést nem sikerült megszereznie a dunaújvárosiaknak, miután Kuna ejtett a hosszúba, a francia válogatott „Zsuzsi” becenévre hallgató centere gyönyőrű csavarral ismét egalizált (11–11). Miután Illés labdát szerzett, Gyöngyössy nem hibázott a megúszás után, s már csak egy perc volt hátra. Az ellentámadás során Mahieu újabb büntetőt harcolt ki, amit azonban Garda kapufára vágott. Még így maradt esély a DUE-Maarsk számára, mert huszonöt másodperccel a vége előtt emberelőnybe kerültünk, de Vályi lövését blokkolta Leimeter.

A harmadik helyért nem rendeznek mérkőzést, a bronzérmeket dr. Faragó Tamás adta át a dunaújvárosi és ferencvárosi játékosoknak.

A pénteki mérkőzés jegyzőkönyve

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics – BVSC-Zugló 11–12

(0–2, 3–2, 3–2, 5–6)

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics: Aarts – Menczinger K. 2, Gurisatti 1, Horváth B., Garda 4, Ziegler, Vályi V. 2. Csere: Kiss A. (kapus), Mahieu 2, Brezovszki G., Lara Luka, Huszti V., Sajben N., Szellák Cs. Vezetőedző: Mihók Attila.

BVSC-Zugló Diapolo: Tóth – Illés A. 3, Farkas K., Leimeter D. 2, Kuna 1, Máté Zs. 2, Gyöngyössy A. 2. Csere: Doroszlai V. (kapus), Farkas, Hertzka 2, Takács, Koncz, Kele, Varga. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

Gól emberelőnyből: 4/9, illetve 2/8.

Gól ötméteresből: 2/3, illetve 5/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában