Szervezésből jeles

2018.12.09. 23:13

Európa egyik legszínvonalasabb tornája

A Santa Claus Cup második fordulóját rendezték meg hét végén a DAB jégkorongozói a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Agárdy Csaba

Az U 10-es korosztály AAA kategóriájába – legerősebb csapatok – húsz együttes mérte össze tudását. Az első helyet a cseh HC Decin szerezte meg.

A gyerekek megtapasztalták, hol is tart az elitmezőny Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A mezőnyt hét magyar és tizenhárom külföldi – cseh, szlovák, szlovén, erdélyi – klub alkotta. Amit elsőre megállapíthatunk, az az, hogy a dunaújvárosi jégkorong hatalmas győzelmet aratott. Igaz, ezúttal nem a pályán… Az idei már a tizenkettedik Santa Claus Cup volt sorozatban, és minden esztendőben megállapítottuk, a rendezésre panaszunk nem lehet. Ebben az évben ki kell jelentenünk, Vladimír Babic főszervezőnek – aki egyébként a DAB egyik utánpótlásedzője, és stábjának, az edző kollégáinak – sikerült minden eddigit felülmúlnia a rendezés terén. A csarnok karácsonyi díszben, a programok mint a karikacsapás, a mérkőzések színvonala hibátlan, az eredményhirdetés pedig fenomenális. Nem véletlen, hogy ezt a tornát ma már Európa egyik legszínvonalasabb és legkedveltebb rendezvényének tartják jégkorongberkekben. A csapatok és szurkolóik egész hétvégére belakták a várost. A dunaújvárosi csapattól ebben a nagyon erős mezőnyben nem lehetett túl sokat várni, de edzőjük, Kis Attila szerint hozták azt a gyerekek, amit elvárt tőlük.

– Nálunk kicsi a merítés, ellenfeleink nagy része Dunaújvárostól jóval nagyobb településekről érkezett. Ez a 2009-esek tornája volt, a mi harmadik sorunk 2010-es születésűekből állt. Az volt a tervünk, hogy játsszunk néhány jó meccset, és egy csapatot megelőzzünk, mindkettőt sikerült elérnünk – értékelt a tréner. A szervezők a mezőnyt négy ötös csoportba osztották, a folytatásban az 1–8., a 9–16. és a 17–20. helyért mérkőztek a gyerekek. A Dunaújvárosi Acélbikák a 17–20. helyért küzdhettek meg, és végül a tizenkilencedikek lettek.

A DAB csapata: Vasánszki Ármin (kapus), Fáncsik Máté, Hajnal Máté, Tokai Nándor, Kiss Botond, Kiss Domokos, Novák István, Tan Goksal, Szabó Zalán, Nótás Kende, Ádám Kende, Palkovics Milos. Edző: Kis Attila.

A kupasrorozat a hét végén fejeződik be az U 9-es korosztály küzdelmeivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában