Magyarország – Dél-Korea  elmaradt

2018.11.09. 22:37

Törött plexi, jéghiba, elmaradt a jégkorong-válogatott meccse

A dél-koreaiak már két mérkőzésen túljutottak a tornán, az olaszoktól 5-2-re, Kazahsztántól 5-3-ra kaptak ki.

Agárdy Csaba

A magyar válogatott játékosai ünneplik gyõzelmüket a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Lengyelország - Magyarország mérkõzésének végén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 26-án.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Kovács Tamás

Tüskecsarnok, 2000 néző. Vezette: Juhász, Lega, Kis-Király, Kövesi.

Magyarország: Hetényi – Wehrs, Dudas, Galló, Hári, Bartalis – Stipsics, Pozsgai, Nagy Gergő, Sarauer, Kóger – Láday, Szabó Dániel , Somogyi, Vas János, Magosi – Varga Arnold, Szirányi, Szabó Pál, Nagy Krisztián, Terbócs. Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen.

Ami érdekes, hogy a koreaiak kanadai légiósaik nélkül érkeztek az eseményre, pedig korábban volt belőlük bőven, összesen heten játszottak a februári olimpián. Az ázsiaiak egy megfiatalított csapattal jöttek Budapestre. Februárban a hazai rendezésű olimpián sem nagyon villogtak, majd a májusi, régi nevén A-csoportos világbajnokságon kimondottan leégtek, elképzelhető, hogy a koreai vezetők úgy döntöttek, ha a kanadai légiósokkal sem jutottak sokra, akkor inkább a saját fiataljaikat helyezik előtérbe.

A magyar válogatottban viszont ott volt hét dunaújvárosi nevelés, sőt, a most a DVTK Jegesmedvékben a szlovák Extraligában játszó Somogyi Balázs, Vas János és Magosi Bálint egy sort alkotott nemzeti csapatunkban.

De lássuk a mérkőzést! Mivel a kazahok délután 3-2-re megverték az olaszokat, eldőlt, hogy megnyerték a tornát – tették ezt úgy, hogy a legjobbjaik, a KHL-ben szereplők nagy része nem is vett részt a tornán.

A mieinknek elsősorban az lehetett a céljuk, hogy az első meccsen a kazahok ellen nyújtott gyenge játékukat (1-3) „jóvátegyék”. Ez nem volt egyszerű feladat, hiszen az utóbbi időben nemzeti csapatunknak mumusa lett a dél-koreai.

A javulásban bízott a magyar válogatott egyik másodedzője, Majoross Gergely is, aki a szövetség honlapjának többek között az alábbiakat nyilatkozta: – Természetesen jó, hogy volt egy pihenőnapunk, több időt tudtunk foglalkozni az új taktikával a jégen és azon kívül is. Szerintem ezt sikeresen használtuk ki, és bízunk abban, hogy jobban játszunk, mint szerdán.

Azután nem derült ki, hogy mennyit javult a csapatunk. Ugyanis a bemelegítésnél szétrobbant egy plexi a kapu mögött, az elemet a pályamunkások kicserélték, úgy tűnt, kezdődhet a meccs. Azonban kiderült, hogy jéghiba van a piros vonalnál, ezt viszont már nem tudták elhárítani, másfél órás várakozás után – a szurkolók nem mozdultak! – az a döntés született, elmarad a mérkőzés.

A találkozót nem játsszák le, a mieink szombaton 16 órakor az olaszok ellen fejezik be a tornát – remélhetőleg lesz jég.

Vezető képünk illusztráció.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában