Még egyszer nem szoríthat a „spanyol” csizma

2018.11.16. 21:20

Tisztességes játékkal a győzelem a cél

Vasárnap délben Baszkföldön, az óceán partján, San Sebastiánban a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapatának is harangoznak. Ugyanis ekkor kezdődik az EHF Kupa visszavágó mérkőzés a Super Amara Bera Bera és a Dunaújvárosi Kohász csapatai között.

Jankó Árpád

A spanyol gárda valóban megérdemelte az első találkozón a szuper jelzőt, mert szoros első félidő után Dunaújvárosban (11–12) alaposan meglódult a vendégcsapat. Pedig felmenő ágban, egyre jobb bajnoki és kupaeredmény után fogadta a Kohász a spanyolokat a hazai találkozón, de a „spanyol csizma” nagyon is szorított a második félidőben. Így tehát 18–26 lett a végeredmény az első párharcban.

A szélső Kazai Anita a spanyolok otthonában is gólerős lehet, majd utána irány a válogatott keret Fotók: Zsedrovits Enikő

A nyolcgólos spanyol előnynek természetesen nem lehet örülni, de a hispán hölgyek játékából, különösen a két ellenállhatatlan gólgyártó teljesítményéből, sokat lehet tanulni. Ők pedig Menéndez Martinez Alba és Karsten Elke Josseline voltak. A huszonhat gólból tizenhat tartozik kettőjük nevéhez. De ki ne felejtsük megemlíteni a Bera Bera kapusát, De Arruda Renata Laist, aki mindent fogott. Azt is tudomásul kell venni, hogy a spanyol ellenfél több spanyol válogatottból, brazil, argentin, kubai légiósból áll. A spanyol érdemek elismerése mellett azonban meg kell jegyezni, hogy harmincöt olyan hibát vétett a Kohász, s így hatalmas lehetőséget adott az ellenfélnek a góldobáshoz, ami igen nagy luxus hazai pályán. Jóformán nem is kellett megizzadniuk a vendég hölgyeknek a gólokért. A feladatot pontosan megfogalmazta György László vezetőedző.

A vizsgálatok alapján 3-4 hetet kell kihagyni Klujbernek

– Át kell menteni a szerdai, Siófok elleni formánkat vasárnapra. Annak a játéknak a szellemében, hangsúlyozom csapatként kell működni, nem egyénekben gondolkodni. És mindent meg kell próbálni annak érdekében, akárhogy is, de győzzük le, akár egy góllal is a Bera Bera együttesét. Bár a kézilabdában sincs lehetetlen, viszont az igaz, hogy a realitás nem a mi sikerünkről szól, vagyis nincs esélyünk a továbbjutásra. Sajnos a Siófok elleni Magyar Kupa-mérkőzésen Klujber Katrin súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett. A tegnapi orvosi vizsgálat már biztatóbb diagnózist adott ki: nincs bokatörés, esetleg a szalagok sérülése lehetséges, ez pedig három-négy hét kiesést jelenthet Katrin számára – nyilatkozta György mester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában