válogatott szereplés

2018.11.25. 21:35

Szalai Babett is csatlakozik a válogatott kerethez

Kim Rasmussen, a női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya jelentette ki, csakis erős csapatokkal kell gyakorolni az Európa-bajnokság előtt.

Jankó Árpád

Debrecen, 2018. július 14. A magyar válogatott tagjai ünnepelnek, miután megnyerték nõi kézilabda junior-világbajnokságot a debreceni Fõnix Csarnokban 2018. július 14-én. A döntõben 28-22-re gyõzték le Norvégia csapatát. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

Tehát teher alatt nő a pálma! Az elmúlt hét végén a Möbelringen Kupán szerepelt a válogatott a norvég, a francia és a dán együttessel. Mindhárom ellenfél az elit kategóriába tartozik. Norvégiával csütörtökön játszottunk, és 25–19-re nyertek a skandinávok, szombaton szoros mérkőzésen nyertek a világbajnok franciák 19–18-ra. A találkozó utáni orvosi vizsgálatok eredményeként kiderült, a megsérült Klivinyi nem utazhat az Eb-re, kedden csatlakozik ugyanakkor a kerethez a Dunaújvárosi Kohászból Szalai Babett és a Vácból Lakatos Rita.

Ismeretes, a magyar válogatottban sok az újonc. Például Kazai Anita (DKKA) is a keretben van. Sok rutinos játékos, Szekeres, Zácsik, Bódi, Szucsánszki, Tomori, Görbicz, Kisfaludy hiányzik különböző oknál fogva. Helyettük léptek be az újak, főképp fiatalok. Főleg a rutinos védők hiányát emelte ki a szövetségi kapitány. Tóvízi, Háfra vagy éppen a légiós Planéta kaptak komoly szerepet a játékban. Ilyen helyzetben Rasmussen csak annyit ígért érthetően, hogy ami biztos: küzdeni fog a csapat, és nagy akarattal játszik. Látható volt a kupán, hogy a norvégok és a franciák sincsenek még a topon. Amit tapasztalni lehetett még: irgalmatlan kemény csatákra kell felkészülnünk, amik bizony sérülésekkel is járhatnak.

A csapatok igen nagy sebességgel kézilabdáznak, és a védekezést tartják a legfontosabbnak, utána pedig a labdaszerzést és a lerohanásokat. Tehát a csütörtökön kezdődő Eb-n komoly harcra kell felkészülni. Ami szintén kiderült a kupán a játékból, valóban nagy gondot fordít a kapitány a belső játékosok védekezésére, de érdekes módon a támadásokban elkövetett hibák száma volt most több a kelleténél. Van tehát még néhány edzés a gyakorlások ideje alatt javítani a játékon, és utána pedig nosza: szurkoljunk! Vasárnap pedig a szintén erős dán együttessel mérkőztek meg (lapzártakor) legjobbjaink.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában