női kézilabda-válogatott

2018.11.26. 20:12

Reméljük, Babett rövidesen bepakolja útitáskáját az Eb-re

Vasárnap lejátszotta harmadik mérkőzését is a Möbelringen Kupában a magyar női kézilabda-válogatott. Sajnos a dánok ellen sem sikerült győzedelmeskedni. A 10–8-as félidőt követően az északiak frissebb, összeszedettebb játékkal a mérkőzés utolsó szakaszában 23–16-ra nyert Dánia együttese.

Jankó Árpád

Kim Rasmussen, a magyar szövetségi kapitány a vasárnapi mérkőzésen több játékosát is pihentette. Így nem játszott Kovács Anna, Kovacsics és sajnos Klivinyi sem. Az utóbbi kézilabdázó vállsérülése miatt hiányzott. Mint kiderült, nem is képes az Európa-bajnoki sorozaton játszani, ezért helyettesíteni kell majd.

Visszatérve a norvégiai kupára, azt kell mondani, hogy ez a fiatal, a régihez nem hasonlító összeállításban lelkesen, harcosan, lelkiismeretesen küzdő társaság benyomását kelti, ám a játékuk még nem érett arra, hogy a világ legjobbjaival akár egy kupán is komoly erőt képviseljen sikeresen. A norvég, francia, dán hármas gárda képzettebb, rutinosabb, több világsztárral felálló együttes. Amit el lehet mondani, a magyar csapatnak kapusgondja viszont nem lesz. Bíró Blanka, Janurik Kinga és Kiss Éva ezen a kupán is bizonyította képességeit. Az is látható volt, hogy Kovacsics Anikó, a csapat kapitánya is helytáll majd, rendkívüli akarattal vitte hátán a csapatot. Planéta Szimonettára pedig nagy szükség lesz átlövőként.

Sajnos az eddigi hiányzók mellett most már Klivinyi Kingát is pótolni kell. Kim Rasmussen döntése alapján ma már két új, a tágabb keretből behívott játékos csatlakozik a csapathoz. Ők pedig a váci, junior világbajnok Lakatos Rita és a Dunaújvárosi Kohász irányító-átlövője, Szalai Babett.

Szalai is esélyt kapott a franciaországi szereplésre
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Az utazás előtt sikerült Babettel egy rövid interjút készíteni.

– Gondolom, váratlanul érte a behívó…

– Meg is lepődtem alaposan. Nagyon sajnálom Klivinyi sérülését. Ám az a tény, hogy két játékost behívott a kapitány, az csak azt jelenti, hogy vagy Lakatos vagy én, netán mind a ketten utazhatunk az Európa-bajnokságra. Ez az utolsó pillanatban hozott döntés eredménye lesz. Természetesen láttam a csapat mérkőzéseit a kupában, és úgy tűnt, hogy a belső pozíciókra keresi a megfelelő embereket a kapitány, tehát irányító és lövő is legyen a kiválasztott. Az viszont biztos, ez a magyar válogatott nagyon jó közösség, van bennük összetartás, egymást kisegítik a játék közben, és erőnlétileg is rendben vannak.

– Akkor most izgulhatunk, hogy a dunaújvárosiak kedve szerint döntsön Kim Rasmussen…

– Amennyiben én kapok bizalmat, akkor száz százalékot fogok teljesíteni a pályán. Nem játszottunk sokat együtt, rövid volt az idő a gyakorlásra, de bízom benne, hogy a csapat becsülettel helyt fog állni. És ha velem, akkor az számomra egy életre szóló élmény lesz.

A franciaországi kontinenstorna csütörtökön kezdődik, nemzeti együttesünk december elsején, szombaton mutatkozik majd be Hollandia ellen. December 3-án, hétfőn Horvátország, december 6-án, csütörtökön pedig Spanyolország ellen játszanak a csoportban, amelyből az első három jut a középdöntőbe.

A kontinensviadal rajtjára 16 játékos nevezhető, a csoportkör során kettő, a középdöntő alatt újabb kettő, majd a döntő hétvégéjén ismét kettő játékos cseréjére van lehetőség az október végén kijelölt 28 fős kereten belül.

Ha a DKKA utólag behívott játékosát választja a kapitány, akkor az életre szóló élmény lesz számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában