A mester kérte, a játékosok tegyék ki szívüket a jégre

2018.11.04. 21:53

Ma este az Újpest ellen lehet javítani

Miután pénteken Debrecenben sima vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Acélbikák együttese, ma máris itt a lehetőség a javításra, amikor hazai pályán a közvetlen riválist, az Újpestet fogadja a DAB este 20 órától.

Gallai Péter

Pénteken lapzártánk után a DEAC volt újvárosiak vezetésével győzte le a DAB-ot az Erste Ligában. Sajnos nem valósult meg az, amit az Acélbikák finn edzője, Antti Karhula a meccs előtt mondott, hogy elsősorban védekezésben kell előrébb lépniük ahhoz, hogy legyen esélyük a győzelemre. Ehhez képest a mérkőzés felénél már 4–0 volt a debreceni előny, korábbi DAB-játékosoknak is köszönhetően. A vége 6–2-es vereség lett.

Uskiéknak meg kell tanulniuk, hol nem veszíthetnek korongot
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Sok idejük nem volt a búslakodásra Azariéknak, hiszen ma újabb meccs vár rájuk, a rivális Újpest ellen. A két csapat eddig egyszer találkozott az idei szezonban – szeptember közepén, Újpesten a lila-fehérek örülhettek, akkor 5–3 lett az eredmény. Az UTE eddig 17, amíg a DAB 16 mérkőzésen van túl, a fővárosiak 30 ponttal az ötödikek, amíg az Acélbikák huszonötöt gyűjtöttek eddig, ami a hatodik helyre elég. Éppen ezért lesz fontos a hétfői találkozó, hiszen egy hazai győzelemmel két pontra csökkenne a DAB hátránya.

Antti Karhula így vélekedett a csapat honlapjának: – Nem játszottunk rosszul az elmúlt időszakban, bár túl sok gólt kaptunk a legutóbbi mérkőzéseinken. Meg kell tanulnunk, hogy hol nem veszíthetünk korongokat, és különbséget kell tudni tenni az okos és a veszélyes megoldások között. Olyan alapvetésekre is különösen oda kell figyelni, hogy ki, mikor mehet cserére, és a mérkőzés ritmusát a saját előnyünkre kell fordítani. Ez az utolsó mérkőzésünk a válogatott szünet előtt, tehát azt kérem a játékosoktól, hogy adjanak bele mindent, tegyék ki a szívüket a jégre és játszanak okosan minden egyes cserében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában