kézilabda

2018.11.29. 21:33

Kazai és Szalai is bekerült az Eb-csapatba

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya tegnap megnevezte, ki az a tizenhat játékos, aki pályára léphet a csütörtökön kezdődött Európa-bajnokságon.

Jankó Árpád

Debrecen, 2018. július 14. A magyar válogatott tagjai ünnepelnek, miután megnyerték nõi kézilabda junior-világbajnokságot a debreceni Fõnix Csarnokban 2018. július 14-én. A döntõben 28-22-re gyõzték le Norvégia csapatát. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Fotó: Czeglédi Zsolt

A franciaországi tornán így szerepet kaphat a Dunaújvárosi Kohász KA mindkét kerettagja, Kazai Anita és az utólag behívott Szalai Babett is. A döntés értelmében a tizenkilences keretből a jobbátlövő Kiss Nikolett marad itthon, a kiutazó 18 játékosból Janurik Kinga és Szabó Laura pedig tartalékként kezdi a tornát. A csoportkör, a középdöntők és a helyosztók idején egyaránt két-két cserére van lehetőség a 28-as kereten belül. Az Eb csütörtökön este a Franciaország – Oroszország meccsel kezdődött.

 

 

 

Kazai Anita
Fotók: DKKA
Szalai Babett

A magyar válogatott a C csoportban, Montbéliard-ban szombaton Hollandiával, hétfőn Horvátországgal, szerdán Spanyolországgal találkozik. Az első három helyezett jut a középdöntőbe.

A csoport: Dánia, Szerbia, Svédország, Lengyelország. B csoport: Franciaország, Montenegró, Oroszország, Szlovénia. C csoport: Magyarország, Spanyolország, Hollandia, Horvátország. D csoport: Norvégia, Románia, Németország, Csehország.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában