Edzője, Pappné Házi Éva az európai szövetség díját kapta

2018.11.25. 20:53

Endrész Klaudia lett az esztendő legjobb ifjúsági atlétanője

A felnőttek mezőnyében Márton Anita fedett pályás világbajnok súlylökő és Halász Bence Európa-bajnoki bronzérmes kalapácsvető kapott díjat. A kitüntetett sportolók és edzők között nekünk, dunaújvárosiaknak a két legkedvesebb szereplőt az ifjúsági kategóriában kell keresni.

Jankó Árpád

Az Év ifjúsági leány atlétája lett az U18-as és az U20-as döntős, az Ifjúsági Olimpia ezüstérmes távolugrója, Endrész Klaudia, aki Dunaújvároshoz kötődik, a POK diákja, de a székesfehérvári ARAK együttes tagja. Klaudia utolsó éves ifjúsági sportoló, jövőre már a juniorok között versenyez. Az olimpiai ezüstérem mellett dicsekedhet ifjúsági Európa-bajnoki 5. helyezéssel, junior világbajnokságon 7. helyezéssel, és azzal az új ifjúsági országos csúccsal, amit az ARAK csapatával, a 4x200 méteres váltójával elért.

A dunaújvárosi Endrész Klaudia, valamint mestere, Pappné Házi Éva is rangos elismerésben részesült
Fotó: MASZ/Zsigmond László

A másik nagy örömünk pedig az, hogy Klaudia edzője, a dunaújvárosi Pappné Házi Éva az Európai Atlétikai Szövetség edzői díját kapta meg.

– Az, hogy Svájcban úgy döntöttek, ezt a fantasztikus díjat én kapom meg, számomra nagy elismerés. A befektetett sok-sok éves munka eredménye. Még nem ocsudtam fel a kitüntetés örömét illetően, mert nem számítottam erre a címre, bár már a magyar szövetség díját megkaptam. Ez most nagyon motivál engem. De a boldog állapot, hangulat lassan véget ér. Ma már edzünk Klaudiával, hiszen az alapozást el kellett kezdeni – nyilatkozta a kitüntetett edzőnő.

Endrész Klaudia ezt mondta lapunknak: – Óriási öröm számomra ez az elismerés. Váratlanul ért, és ez engem arra ösztönöz, hogy továbbra is komoly munkával készüljek a versenyekre. Még nagyobb akarattal, többet kell dolgoznom, mert már jövőre egy korcsoporttal feljebb kerülök. De legalább most már leendő ellenfeleim is hallottak rólam. Az biztos, hogy az örömteli pillanatok után megkezdődik a munka, a felkészülés, az alapozás.

Gálaesten vehették át

Az év eredményes atlétáit és edzőiket gálaest keretében díjazta a Magyar Atlétikai Szövetség. Az Új Hidegkuti Nándor Stadion rendezvénytermében lebonyolított ünnepi eseményen Gyulai Miklós elnök köszöntő szavai után elismerésben részesültek a 2018-ban országos csúcsot elért, majd a világversenyeken jól szerepelt versenyzők és edzőik. Az est második részének fénypontjaként – vastaps kíséretében – az Év atlétája és az Év edzője díjakat adták át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában