foci és jótékonyság

2018.11.29. 00:30

„Egy csepp segítség”, ez lesz a mottója a januári, országos hírű kupának

2019. január 4-5-6-án immár tizenhetedik alkalommal rendezik meg a Carissa Kupa kispályás jótékonysági nemzetközi labdarúgótornát.

Gróf András

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint a nevezési határidő december 26. A szervezők a regisztrációs jelentkezésnek nem szabnak felső határt, azonban csak azon harminckettő csapat nevezését fogadják el, amelyek elsőként fizetik be a nevezési díjat.

A nagy sportélmény mellett a jótékonykodás is mindig főszerepet kap
Fotó: archív

Az már biztos, hogy a horvátországi Vukovár, az FC Jánosi Kárpátaljáról, illetve az FC Kézdivásárhely Erdélyből a résztvevők között lesz, tehát ismét nemzetközi szintű lesz az esemény. A mérkőzéseket ezúttal két helyszínen rendezik, a megszokott Dunaújváros Sportcsarnok mellett a Dunaújváros Egyetem Campus Arénájában is játszanak majd a csapatok. Ezúttal a fődíj nettó 300 ezer forint lesz, a tombola fődíja pedig belépő a Hertha BSC – Borussia Dortmund Bundesliga-találkozóra. A finálé előtti gálamérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász öregfiúk együttese megmérkőzik a Gyimesi László nevével fémjelzett Bp. Honvéd gárdájával. Természetesen az utánpótlás-együttesek is megmutathatják tudásukat.

A mostani rendezvény mottója: „Egy csepp segítség”, ugyanis a csapatok által befizetett nevezési díjak tíz százalékát jótékony céllal felajánlják abba a pénzalapba, amelyből a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetét kívánják támogatni.

– Tizenhat évvel ezelőtt nem gondoltuk volna, hogy egy 1200 férőhelyes csarnokot színültig meg tudunk tölteni, úgy, hogy még a plafonon is lógnak az emberek, de sikerült, és erre rendkívül büszkék vagyunk. Úgy gondolom, hogy sikerült minden tekintetben kiszolgálnunk mindenkit, s azon fogunk dolgozni, hogy ez a következő Carissa Kupán se legyen másképp – mondta Petrás Gábor főszervező.

A Karmacsié a legtöbb siker

Az eddigi győztesek a kupa történetében. 2003: Karmacsi Autó, 2004: Carissa Virág, 2005: Karmacsi Autó, 2006: Karmacsi Autó, 2007: Bádogos, 2008: Karmacsi Autó–Sárga Taxi, 2009: Karmacsi Autó, 2010: Karmacsi Autó, 2011: Csövesek, 2012: Karmacsi Autó, 2013: Döcös, 2014: Csövesek, 2015: Karmacsi Autó, 2016: Shell Dunaújváros, 2017: Dunaferr Vasas, 2018: Karmacsi Autó–Mad Dogs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában