Harcosok Ligája

2018.11.29. 00:41

Amatőrök és profik bunyóznak majd

Horváth László

Erdei Zsolt, Madár Mezőfalvára a Sparing Ökölvívó Se újonnan átadott boxtermébe látogatott, hogy szakmai tanácsokkal lássa el az SE vezetőjét

Grandiózus ökölvívó rendezvényt láthatunk szombaton 18 órától a mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola tornatermében, ahol a Harcosok Ligája profi és amatőr ökölvívógálát rendezik meg. Mint Csisztu Zsuzsa újságíró, a Magyar Sportújságírók Szövetsége első alelnöke a rendezvény házigazdájaként a gála e héten tartott sajtótájékoztatóján elmondta, szeretnék, ha a Harcosok Ligája márkanév lenne a jövőben. Cél az amatőr és a profi ökölvívás együttes bemutatása, propagálása.

A felvezető eseményen jelen volt Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, korábbi világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes, két profiboksz-világszervezet világbajnoka, Győriné Tóth Zsuzsa, a MÖSz hivatásos tagozatának elnöke, Feja Tibor, a Feja Box Promotion elnöke, aki egyben az esemény promótere, valamint házigazdája, a mezőfalvai Sparing SE vezetője, Kovács Richárd. Erdei Zsolt arról beszélt, ez a szakmai irány mennyire tetszetős a szövetség számára, az I. Gedó György amatőr és hivatásos gála már rengeteg tapasztalatot hozott, amelynek felhasználásával szerveződött a második rendezvény: – Azt gondolom, az amatőr és a profi világ szépen össze fog simulni, és mindenkinek tetszetős lesz, akik kilátogatnak egy ilyen rendezvényre.

Erdei Zsolték a kis településeken is népszerűsítik a bokszot
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Győriné Tóth Zsuzsa a profi világ távlatairól beszélt, felvillantva az oda vezető út szépségét, hangulatát. Feja Tibor a jövőterveiben felvázolta, hogy februártól tíz eseményt tartanak. Minden egyes alkalommal más-más országból hívnak ellenfeleket, csapatokat, válogatottakat, amelyekkel majd mérkőznek. – Bízunk benne, nagyon jól fog sikerülni. Szombaton az amatőrök Ukrajnát látják vendégül hat versenyzőpárossal. Lesz két szlovák illetőségű mérkőzés, a felhozó program keretében amatőr, ifjúsági és junior mérkőzéseket láthat a közönség. A profi meccsek között a GBF világbajnoki címmérkőzésen Tóth László és Páczi Szabolcs bunyózik, ők előzőleg a Gedó György gálán már mérkőztek egymással, akkor Tóth nyert. Erős és színvonalas programot állítottunk össze – tette hozzá.

Kovács Richárd a hazai Sparing SE vezetője ismertette, hogy a tíz hónapja alakult baráti társulat mellé állt cége képviseletében Siba Nándor, aki segített a tervek megvalósításában, hogy elindítsák a képzést: – Februárban egyetlen versenyzővel indultunk, Gáspár Norberttel, most már hat versenyzőt tudunk ringbe állítani a gálán. Feja Tiborral jó kapcsolatban állunk, és a márciusi mezőfalvi rendezvényünkben is segített, hogy letegyük a névjegyünket.HL

Iskolai látogatás

– A gálákat általában megelőzi egy látogatás, ami ezúttal a mezőfalvi iskolában volt. Személyemmel a fiatalokat próbáltam buzdítani a sportra és benne az ökölvívásra. Amennyiben hagyományt teremtünk, akkor a havi vagy két havi rendszerességgel megrendezett gálákban majd kialakulnak az öklöző párok – mondta Erdei Zsolt. Hozzátette: céljuk a boksz népszerűsítése és nem csak a fővárosban, hanem a kis településeken is. A lehetőségekkel próbálják feltérképezni, kik azok, akik később akár bajnokok is lehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában