A frissebbé a derbi

2018.11.22. 21:20

A női vízilabdázók első csúcsrangadóján az UVSE nyert

A magyar női pólóbajnokság szuperrangadóját rendezték csütörtökön este a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A címvédő, bajnok Újpest a trónkövetelő, európai Szuperkupa-győztes DUE-Maarks Graphics gárdáját fogadta szép számú közönség előtt.

Szabó Szabolcs

Az első játékrész a hazaiaknak sikerült jobban, egy gyors gólváltást követően az UVSE uralta inkább a játékot, és mindez két találatban is megmutatkozott. A vendégek részéről Garda és Vályi próbálkozott, de hiába.

A második negyed is pörgősen indult. A Mihók-csapat összekapta magát védekezésben, ám sem megúszásból (Vályi), sem emberelőnyös helyzetből nem sikerül közelebb kerülni a fővárosiakhoz. Sőt! Az UVSE még növelni is tudta előnyét (4–1). Természetesen a dunaújvárosiak nem adták fel, Gurisatti Gréta egy szép találattal jelezte, hogy nem lefutott a mérkőzés (4–2). A pislákoló reményeket az újvárosi nevelésű Szücs hűtötte le, büntetőből szerezte meg a budapestiek ötödik gólját.

Hatalmas küzdelem után a két, eddig hibátlan együttes derbijéből sajnos a vendégek jöttek ki vesztesen Fotó: Zsedrovits Enikő

A második félidőre tehát 5–2-es állással fordultak a csapatok. A harmadik negyedet szintén gyors gólváltással kezdte a két élgárda, bár nagyon akartak Vályiék, el kell ismernünk, ebben a periódusban a címvédő akarata érvényesült. Hangos volt a margitszigeti uszoda, hiszen a hazai és az újvárosi hívek folyamatosan buzdították övéiket. 6–3-as állásnál időt kért a lilák mestere Benczur, terve azonban nem jött be, hiszen még lövésig sem jutott az UVSE. Sajnos az ellentámadásból sem született találat, azonban Sevenich centerből behúzott egy jó ütemű passzt, így már 7–3-as állást dokumentált az eredményjelző. Nem sikerült faragni a hátrányból, ugyanis Menczinger ejtését jól olvasta le a remeklő Gangl, aki azonban egy támadással később már tehetetlennek bizonyult Gurisatti löketénél (7–4). Laura Aarts védésének köszönhetően ismét lefordulhatott Menczinger, aki ezúttal sem tudott túljárni a magyar válogatott kapus eszén. Nem úgy Garda, aki nyolc méterről vette be a kaput. Az utolsó etapra tehát 7–5-ös állással fordultak a felek.

A ráúszást követően a vendégek próbálkozhattak – eredménytelenül. Szerencsére Keszthelyi lövése is elhalt a holland kapus kezei között, így az eredmény nem változott. Sajnos ez nem Menczinger napja volt, immáron második ejtését fülelte le Gangl, de Mahieuval szemben már tehetetlen volt (7–6). Szinte emberfeletti energiákat mozgósítva visszajött a meccsbe a DUE, amely már a döntetlenért támadhatott, de sajnos nem az iksznek örülhettünk, hanem újabb újpesti találatnak Faragó révén (8–6). Négy perc volt vissza a rangadóból, amikor Szellák Csengét küldték kisbüntetésre a bírók. Az ellenfél pedig élt is a lehetőséggel (9–6), ezzel pedig eldöntve a csata sorsát. Garda Krisztina 9–7-re módosította az állást, ám ismét jött Szücs, és visszaállította a háromgólos különbséget. A végén még Rybanska is beköszönt, a végeredményt pedig francia centerünk, Mahieu állította be. (11–8).

A mérkőzés jegyzőkönyve

UVSE – DUE-Maarsk Graphics 11–8 (3–1, 2–1, 2–3, 4–3)

UVSE: Gangl – Faragó K. 3, Szücs 4, Keszthelyi 1, Sevenich 1, Kiss E., Mucsy. Csere: Lantos, Koppány, Baksa 1, Rybanska 1, Peresztegi, Telek, Maczkó. Vezetőedző: Benczur Márton.

DUE-Maarsk: Aarts – Menczinger 1, Gurisatti 2, Mahieu 1, Lara L., Garda 2, Vályi V. 1. Csere: Kiss A. (kapus), Ziegler 1, Brezovszki, Horváth, Huszti, Szellák, Sajben. Vezetőedző: Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 0/5, illetve 1/6.

Gól ötméteresből: 1/1, ill. –.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában