A csodaszarvas nem tett csodát

2018.11.07. 20:32

A kazah B-válogatott ellen sem volt esélye a magyar csapatnak

Szerdán megkezdődött az EIHC-sorozatba tartozó Roland Divatház Négy Nemzet Tornája a Tüskecsarnokban. A mieink az első találkozón 3–1-re kikaptak.

Agárdy Csaba

Budapest, 2018. november 7. Bodó Christopher (k) és a kazah Jegor Salapov a Négy Nemzet Tornáján játszott Magyarország - Kazahsztán jégkorongmérkõzésen a budapesti Tüskecsarnokban 2018. november 7-én. MTI/Czagány Balázs

A torna mezőnyének a magyar és a kazah válogatott mellett a világbajnokság első osztályából kiesett Dél-Korea és az oda az áprilisi divízió I/A-s vb-ről tavasszal épp Budapestről feljutó Olaszország tagja.

Nemzeti csapatunk az új mezében korcsolyázott jégre, a dresszükön a címer mellett a csodaszarvas is megtalálható, a szövetség ezt így magyarázta a torna kezdete előtt: „Mondavilágunk mitikus szereplője mutatott utat Hunornak és Magornak. Szándékos a párhuzam a csodaszarvas és a magyar jégkorong-válogatott között. A csodaszarvas még nem érte el végső célját, bár mind sebesebben száguld. Kövessük őt együtt a győzelemig és tovább.”

Bodó Christopherék vereséggel kezdték a tornát
Fotó: mti

Szilassy Zoltán, a magyar csapat egyik edzője, aki nem is olyan nagyon régen a DAB csapatkapitánya, majd másodedzője volt, az alábbiakat nyilatkozta a mérkőzés előtt a magyar szövetség honlapján. „Tudjuk, hogy a kazah egy A-csoportos vagy ahhoz közeli csapat, sok KHL-es játékossal. Fontos, hogy a korong sokat legyen nálunk. Hazai pályán mindig a győzelem a célunk, bárki is legyen az ellenfél, ám ezúttal az eredmény másodlagos, inkább a kedden gyakoroltakból szeretnénk minél többet viszontlátni a jégen.”

Amit az egykori csatár mondott, az mind igaz, csak az is kiderült, hogy a legjobb játékosaikat nem hozták el a kazahok Budapestre, mondhatjuk, a B-válogatottjuk érkezett. Ennek ellenére sima vereséget szenvedtek a legjobbjaink, valami hiányzott a csapatunkból, de messze még az áprilisi vb, amit épp Kazahsztánban rendeznek.

Magyarország – Kazahsztán 1–3 (0–0, 0–3, 1–0)

Magyarország: Bálizs – Stipsics, Dudás, Kóger, Hári, Bartalis – Wehrs, Szabó D., Sarauer (1), Sofron, Nagy Gergő (1) – Szirányi 1, Kiss D., Galló, Vas J., Bodó – Terbócs, Pozsgai, Somogyi, Nagy K., Magosi. Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen.

Csapatunk pénteken 19.30 órakor Dél-Korea ellen játszik a Tüskecsarnokban.

A sorozat – jégkorongos kihívás

Az Euro IceHockey Challenget, az EIHC-tornákat a Nemzetközi Jégkorong Szövetség hozta létre 2001-ben, és a világ élmezőnye, valamint a közvetlen közelébe tartozó csapatok vettek részt benne. Az évek során annyit változott a helyzet, hogy a legjobb európai csapatok (az idén Csehország, Finnország, Oroszország, Svédország) az Euro Hockey Tourban szerepelnek. Magyarország az EIHC-ban próbál bizonyítani évek óta. Ebben a szezonban ezen a héten a Tüskecsarnokban, majd decemberben Norvégiában, végül februárban Szlovéniában lép pályára a magyar nemzeti csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában