meggyőző fölény

2018.10.21. 19:20

„Mit mondhatnék? Mindenki játszott!”

Mindenki tudta, a svájci Spono a tizennégy gól előnnyel rendelkező D. Kohász ellen Dunaújvárosban nem lesz képes csodákra. Talán ez volt az oka annak, hogy nem telt ház fogadta az EHF Kupa visszavágó mérkőzését. A közérzetünk nyugalmát még az is növelte, hogy a svájciak jegyzőkönyvében csak tíz játékos neve szerepelt.

Jankó Árpád

Fotó: HK

Tehát szinte cserejátékos nélkül érkeztek a vendégek a dunaújvárosi csarnokba. (A mérkőzés után a vendégedző, Stadelmann Mirco ezt azzal magyarázta, hogy hét alapembere hiányzott, mert sérülésekkel, betegséggel bajlódnak.) György László, a Dunaújvárosi Kohász vezetőedzője viszont pontos, gyors, gólerős játékot remélt csapatától, amelyben megint szerepelt két fiatal, Mihály Petra és Fodor Neszta. Az már a mérkőzés elején látható volt, hogy a hazaiak mestere mindenkinek lehetőséget ad a játékra. A kezdést követően cserélt. A védekezésnél bejött Nick és Cifra. A nyolcadik percben 6–3-ra vezetett a Kohász, de később 9–6 lett az eredmény. (A hat kapott gólt a nézőtéren viszont egy kissé mi sokalltuk.)

Azután a hatos számnál percekre meg is állt a Spono, és máris lehetett tízig számolni: 16–6. És folyamatosan jöttek a cserék, így mindenki részesült sikerélményben. Beállt Molnár és Dombi, majd Grosch, Bouti is. A svájci mester tehetetlenségében már kapust cserélt. De Schüpbach Lea sem tudta megakadályozni – bár néhány szép védést produkált –, hogy ne legyen jelentős a félidei eredmény, 21–7. A szünet után Csapó Kyra állt be a Kohász kapujába, majd Szalai Babett jelentkezett egy bombagóllal. Nemcsak gólerősen, hanem gyorsan és látványosan kézilabdázott a Kohász. 25–7-nél már éreztük, hogy megalázó vereséggel fog távozni a svájci együttes.

Örömteli volt, hogy Mihály Petra is bátran, nagy akarással mozog, és a végén négy találat volt a jutalma. Egyedül Amrein Sabrina tartotta a lépést a hazaiakkal (négy gól).

Csapó Kyra is lehúzta a rolót, tehát a svájciak igyekezete egyáltalán nem volt sikeres.

György László mester tehát végre variálhatott kedvére. Klujber Katrin kétszer elcsente a labdát a passzokat követően, no meg üreskapus gólt is dobott.

A 47. percben pedig elérkezett a negyvenedk találat (40–13), de még hármat berámolt a DKKA, a vége 43–14 lett. György László a meccs után megjegyezte: – Mit is lehet mondani egy ilyen mérkőzés után…

Majd rutinosan feltalálta magát: – Mindenki játszott!

A mérkőzés jegyzőkönyve

Női EHF-kupa, 2. forduló, visszavágó:

DUNAÚJVÁROSI KKA – SPONO EAGLES (svájci) 43–14 (21–7)

DUNAÚJVÁROS: Tomasevics, Csapó (kapusok), Bouti 2, Cifra, Dombi 1, Ferenczy 5, Fodor, Grosch 7, Kazai 3, Klujber 5, Mihály 4, Molnár, Nick 2, Sirián 4, Szalai 3, Szekerczés 7.

Edző: György László.

SPONO: Schüpbach, Troxier (kapusok), Amrein 4, Aselmeyer 3, Hauptlin 2, Irman, Marku 1, Spaar, Wey, Wick 1, Wyder 3.

Edző: Urs Mühlethaler.

Kiállítások: 4, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 3/3.

Továbbjutó: a DKKA együttese.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában