óriási siker

2018.10.16. 00:22

Endrész Klaudia „felugrott” az argentin dobogóra

Óriási sikert aratott a dunaújvárosi atléta, Endrész Klaudia Argentínában az Ifjúsági Olimpián. Távolugrásban új egyéni csúccsal, 626 centivel ezüstérmet szerzett. Egy centivel ugrott kisebbet az aranyérmes belga lánynál. De ez az eredmény is fantasztikus teljesítmény.

Jankó Árpád

A tizenhét éves dunaújvárosi atléta már nyáron Tamperében, a junior világbajnokságon is remekelt. Az idősebbek között a hetedik helyet szerezte meg. A Buenos Airesben elért második olimpiai helye pedig megérdemli a káprázatos jelzőt. Pappné Házi Éva, Klaudia dunaújvárosi edzője méltán büszke tanítványára: – Mindent megbeszéltem vele indulás előtt, és úgy látszik, mindent be is tartott. Már augusztus 6-a óta készültünk az argentin olimpiára. Csütörtökön és vasárnap bonyolították le a versenyt, tehát kétszer négyet kellett mindenkinek – tizennégyen voltak – ugrania. A két napon elért eredményt összesítették. De vasárnap ugrotta a hatszázhuszonhatot. Klaudia a 12,31 pontot kapott.

Endrész Klaudia ezúttal is remekelt
Fotó: duol.hu

Csodálatos, hogy Endrész Klaudia személyében beszélhetünk távolugrásról, hiszen dunaújvárosi atlétika nincs is. De egy valamirevaló futópálya sincs. Ilyen körülmények között ez a szenzációs lány és edzője minden dicséretet megérdemel. Klaudia október 20-án érkezik haza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában