játékosszemle

2018.09.12. 17:30

Végleges a játékoskeret a dunaújvárosi női vízilabdacsapatnál

Kialakult a LEN Kupa-győztes DUE Maarks Graphics női vízilabdacsapatunk végleges játékoskerete. Meghatározó egyéniségek távoztak, de a csapat gerince egyben maradt.

Szabó Szabolcs

Játékoskeringőnket kezdjük néhány érzékeny búcsúval. Két igazi közönségkedvenc is az egyre izmosabb konkurenciánál kezdi majd az új idényt: a magyar női póló egyik nagy reménysége Szilágyi Dorottya, valamint a válogatott kapuján már kopogtató Hlengiwe Mchunu is Egerben folytatja pályafutását, amíg Vályi Fanny Ausztráliában próbál szerencsét. Az érkezők stábját több fiatal tehetség is gyarapítja: Szellák Csenge a Tatabányától igazolt Újvárosba, Szabó Nikolett pedig a klub utánpótlásbázisából lép eggyel feljebb. Hatalmas erősítést jelent, hogy a milánói kaland után Mencziger Kata ismét Mihók Attila gárdájában pólózik majd tovább. Légiós fronton a helyzet változatlan.

Menczinger Kata ismét újvárosi színekben folytatja karrierjét
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A barcelonai Eb legjobb kapusa, a holland Laura Aarts és a francia válogatott első számú centere, Geraldine Mahieu és a szerb nemzeti csapatot erősítő Lara Luka továbbra is a dunaújvárosi klub alkalmazottja marad. A technikai stábban is történt változás. A gárda videósa is távozott, Varga Balázs helyét Holló Tibor veszi át. A csapat természetesen már javában készül a hamarosan kezdődő szezon kihívásaira. Az elmúlt három héten a Balatonon tréningeztek a hölgyek. A magyar tengernél még a kajakozás is bekerült az edzőprogramba. A napokban pedig már a Fabó Éva Sportuszodában alapoznak a hölgyek, és most már egyre többször a játékszer is előkerül az edzésmunka során. A taktikai elemek élesítésére is hamarosan sor kerül, hiszen szeptember végén rajtol is a hazai pontvadászat, amely a 2018/2019-es kiírásban is izgalmasnak ígérkezik.

Újvárosi csapat: A DUE Maarks Graphics végleges játékoskerete: Kapusok: Laura Aarts, Kiss Alexandra, Sajben Viktória Mezőnyjátékosok: Szellák Csenge, Sajben Nikolett, Menczinger Kata, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta , Geraldine Mahieu, Huszti Vanda, Lara Luka, Garda Krisztina, Ziegler Diána, Vályi Vanda, Brezovszki Gerda, Szabó Nikolett. Mihók Attila tanítványai számára a 2018/2019-es idény is mozgalmasnak ígérkezik. A három nagy sorozat, a bajnokság, a kupa, az Euroliga mellett a LEN, valamint a Magyar Szuperkupáért is mecsselnek majd lányaink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában