nagy derbi várható

2018.09.25. 20:49

Rangadó következik a Csíkszereda ellen

Csütörtökön hazai pályán folytatja szereplését a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata az Erste Ligában, az ellenfél a Csíkszereda lesz. Nem számíthatunk könnyű mérkőzésre.

Agárdy Csaba

Valamiért nem fekszik a dunaújvárosiaknak az erdélyiek játéka. Meggyőződésem, hogy sohasem volt erősebb csapatuk az erdélyieknek, mint az Acélbikáké. A legutóbbi szezonban akkor kapták a nagy pofont, amikor a DAB remek menetelése után a rájátszásban 4–0-val kisöpörték a dunaújvárosiakat. (Bár szerintem a DAB ebben a párharcban hatalmas taktikai hibát követett el, de legyen az én véleményem...)

Most mind a két csapat jól kezdte a bajnokságot, az erdélyiek egy kicsit jobban, mint a Bikák. De ez nem jelenti azt, hogy csütörtökön este a DAB ne bizonyítsa be, ki az úr a háznál. Az biztos, első ránézésre a csíkiek erősebbnek tűnnek, de itt az ideje, hogy magyar virtus fölülkerekedjen a székelyen.

A legutóbbi fordulóban a DAB magabiztos győzelmet aratott a Gyergyó HK ellen (7–2), hétfőn a Csíkszereda simán győzte le a Brassót.

A bajnokságot a Csíkszereda vezeti, két ponttal megelőzve a holtversenyben harmadik-ötödik helyen álló Dunaújvárosi Acélbikákat, tehát mondhatjuk, ki-ki meccset játszik majd a két csapat.

Hruby Gellért kétmérkőzéses eltiltás után tér vissza a DAB soraiba.

Hruby Gellért (jobbra) eltiltása után visszatérhet csütörtökön, de ha valaki bántja a társait, mindig meg fogja védeni őket
Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

 

– Szerintem jó és fiatal csapatunk van. Még azt mondhatom, hogy a finn edző stílusa fekszik nekünk. Más a stílus, de nagyon sokat tanulunk. Mindig kemény meccseket játszunk a Csíkszereda csapatával, de nem vagyunk gyengébbek annál. Örülök, hogy visszatérhetek a kétmeccses eltiltás után, de mi egy csapat vagyunk. Ha egy furcsán gondolkodó kanadai bántja a játékostársaimat, én mindig meg fogom védeni őket.

A hétfői mérkőzések eredményei: UTE – Gyergyói HK 4–3, Csíkszereda – Brassó 6–1, Hokiklub Budapest – FTC 1–5.

A bajnokság állása: 1. Csíkszereda 14 pont/5 mérkőzés, 2. Ferencváros 14 pont/7, 3. UTE 12 pont/6, 4. DEAC 12 pont/6, 5. DAB 12 pont/6, 6. Brassó 9 pont/6, 7. Gyergyói HK 5 pont/5, 8. Vienna Capitals II 5 pont/5, 9. Fehérvári Titánok 4 pont/4, 10. Vasas 4 pont/4, 11. Hokiklub Budapest 2 pont/6.

Ismét a jégkorongé legyen a főszerep

Itt az ideje, hogy a miskolci, méltatlan lelátói események után ismét a jégkorongé legyen a főszerep. (Emlékezetes: a zólyomi „kemény mag” megtámadta a miskolci családi szektort.) Nem bagatellizálni akarjuk a történteket, de annyit rögzíthetünk, hogy mindenki tisztességesen, sportemberhez méltóan reagált az eseményekre, beleértve az érintett szövetségeket, a ligát és a klubokat is. Külön érdemes kiemelni a HK Detva reakcióját, valamint a DVTK Jegesmedvékét.

A szlovák és magyar klubok sokat tesznek azért, hogy egy-egy mérkőzés igazi családi eseménnyé válhasson, nem szabad, hogy sportszerűtlen emberek elrontsák ezt. A lényeg: bízunk benne, hogy jó mérkőzésekre kerül sor a jövőben mindannyiunk örömére, a klubok igazi szurkolóinak lelkes és sportszerű közreműködése mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában