Ovi Foci Bajnokság

2018.09.14. 16:57

Most az ovisok rúgják a lasztit

Bemutatkozik az Ovi Foci Kupa, a III. forduló hamarosan következik, részletek a cikkben.

duol.hu

Fotó: Pixabay

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, Gyermek- és Ifjúsági Bizottsága az idei évben már a Markó Lajos Városi Kispályás Labdarúgó Bajnokság versenyrendszerében szervezi meg és bonyolítja le az Ovi Foci Kupákat. A gyermekek szervezett formában történő sportoltatásának célja a rendszeres testmozgásra nevelés, a közösségi élmény és a labdarúgás megszerettetése, népszerűsítése.

Négy forduló került kiírásra. A szervezők így az Ovi Foci Kupa keretében – ahol az összes dunaújvárosi tagóvoda gyerekcsapatai és a környékbeli települések kis óvodásai vehetnek részt – a labdarúgás mellett ügyességi versenyekkel is várják a kicsiket.

A kupák alkalmával természetesen minden kisgyermeket és óvodai intézményt ajándékkal lepik meg, valamint a helyezések alapján a csapatok serleget a játékosok érmeket vihetnek haza. A nap végén pontozásban részesülnek az intézmények és az utolsó – vagyis ez esetben a negyedik – Ovi Foci Kupa után, a legtöbb pontot elért óvoda egy teljes garnitúra Acerbis Sportfelszelést kap ajándékba, valamint egy vándorserleget, melyet 1 éven át az Óvodában őrizhetnek meg az apró bajnokok!

Fotó: dlsz.hu

Dunaújvárosi Ovi Foci Kupa 2018 – III. Forduló

Időpont: 2018. szeptember 20. csütörtök 08.30 – 12.00

Helyszín: Margaréta Tagóvoda, Dunaújváros, Lilla köz

Főtámogató: DMJV Önkormányzata

Támogató: Diablo Pizzéria Dunaújváros

Rendező: Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség – Ifjúsági és Gyermekbizottság

Résztvevők: 12 dunaújvárosi, 1 apostagi és 1 kulcsi tagóvoda

Minden csapat: kupa díjazásban részesül

Minden játékos: 1 darab turórudit, gyümölcsöt, ivólét, pizzát és perecet, valmaint 1 darab érmet kap ajándékba

Jelentkezés: www.dlsz.hu

Telefon: +36-70-616-5941

A Dunaújvárosi Óvoda 7 db műfüves multifunkciós focipályával rendelkezik, amely országos viszonylatban kimagasló példával jár elől. A pálya több sportág megismerésére, művelésére ad lehetőséget. Eszközei – melyeket a pálya telepítésekor az óvodák rendelkezésére bocsátottak -, kielégíti az ovis gyermek sokoldalú mozgásigényét, fejleszti harmonikus mozgását, felkelti érdeklődését nemcsak a foci, hanem más sportágak iránt is. A mozgás jelen van az óvodás gyermekek életében. A sokoldalú mozgás, a kivárás, a türelem, a küzdőszellem kialakulása, az alkalmazkodás, a megfelelő izomzat fejlődése szükséges ahhoz, hogy a gyermek bárhol, bármiben megállja a helyét, megfelelő teljesítményt nyújtson majd az élet minden területén. Ezért nagy öröm számunkra, hogy a gyermekeink kulturált körülmények között sportolhatnak, mozoghatnak.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek – és Ifjúsági Bizottsága programjában kiemelt helyen szerepel az óvodások sportolási igényeinek kialakítása. Évi négy alkalommal labdarúgó bajnokságot hirdetett meg az ovisok számára, amely szeptember 20-án a harmadik fordulóhoz ér. Izgalmak, hatalmas küzdés várható, hiszen hamarosan eldől, hogy melyik óvoda nyerheti meg a teljes garnitúra foci mezt. Szponzoraink segítenek, hogy a gyermekek számára hatalmas élmény legyen ez a nap is.

Gyenes Éva dunaújvárosi Óvda Intézményigazgató és a DLSZ Gyermek,- és ifjúsági bizottság alenöke:

2018. szeptember 20-án megrendezésre kerül a Dunaújvárosi Óvoda tagóvodái illetve a kulcsi és apostagi ovisok között a harmadik foci bajnokság, immár a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Gyermek – és Ifjúsági Bizottsága égisze alatt. A Dunaújvárosi Óvoda 7 műfüves, multifunkciós sportpályával rendelkezik, amely lehetőséget biztosít, hogy gyermekeink játékos keretek között megmérettessék magukat. A szervezők kiemelten figyelnek az óvodás gyermekek mozgás és sportolási igényére, a korosztályi sajátosságokra.

A délelőtt színes programokban bővelkedik, a körmérkőzések között ugráló vár, játszóházak, ügyességi vetélkedők biztosítják a gyermekek önfeledt szórakozását. Természetesen a jutalom sem marad el, szponzoraink gondoskodnak, hogy minden résztvevő kupával, éremmel térhessen haza. Hagyományainkhoz híven megvendégeljük a gyermekeket pizzával, müzli szelettel, gyümölccsel és teával a mérkőzések végén.

Reméljük, hogy ezzel az eseménysorozattal mélyítjük a sport iránti szeretetüket, fogékonnyá tesszük őket a társas sportok iránt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában