Bronzkorszak

2018.09.16. 19:46

Kovács Zsófia három érme

Három napon át versengtek az ország legjobb tornászai a fővárosi tornacsarnokban, ahol telt ház várta a sportág ászait.

MD

Fotó: archív

Mint arról már beszámoltunk, a hosszúra nyúlt sérüléséből visszatérő Kovács Zsófia pénteken a felnőtt női egyéni összetettben a 3. helyen végzett.

A Dunaferr SE versenyzője szombaton és vasárnap is egy-egy bronzzal gazdagította éremgyűjteményét. Szombaton szerenkénti finálékkal folytatódott a Magyar Torna Szövetség által megszervezett Prolan országos bajnokság. Felemás korláton Böczögő Dorinának (13,400) öszszejött az, ami ugráson nem, és megnyerte az aranyérmet ezen a szeren a Prolan ob-n. Mögötte a Postás SE versenyzője, Al-Salty Dália (11,800), és a Dunaferr SE tornásza, Kovács Zsófia (11,300) végzett. A Prolan ob utolsó napján, a Magyar Torna Szövetség viadalának zárónapján a nők gerendán és talajon, a férfiak ugráson, korláton és nyújtón döntőztek.

A hölgyeknél gerendán a győri Fehér Nóra diadalmaskodott 13,200 ponttal. Mögötte az MTK Budapest versenyzője, Böczögő Dorina (13,000) és Dunaferr SE kiválósága, a sérüléséből nemrég visszatért olimpikon, Kovács Zsófia (12,600) végzett.

Összeségében tehát a dunaújvárosi sportoló három bronzérmet szerzett. A sportági hírek szerint ott lesz a közelgő világkupán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában