kezdésnek nem volt rossz

2018.08.09. 22:00

Vereséggel mutatkozott be a DAB a Visegrád Kupában

Rögtön tétmeccsel indította a szezont a megújult Acélbikák jégkorongcsapata, amely a Visegrád Kupa nyitómecscsén a szlovák extraligában érdekelt, régi ismerős Érsekújvár együttesét fogadta csütörtökön este a jégcsarnokban.

Balogh Tamás

Nem felvezető meccs volt. Az Acélbikáknak már az első „felkészülési” meccsük is komoly tétre ment Fotó: Hankusz Kálmán / DH

Böjtös hónapokon vannak túl a dunaújvárosi jégkorongszurkolók, hiszen kedvenceik a nem éppen szép emlékű, február 23-án rendezett, Csíkszereda elleni playoff párharc során játszottak legutóbb hazai jégen. Az elmúlt több mint hat hónapban számos komoly változás történt a magyar klubhokiban és a DAB-nál is. A gárda részben kicserélődött, ám maradt egy masszív újvárosi mag, amelyhez komoly kvalitással bíró légiósokat toborzott a vezetőség.

Oula Uski és Artyom Iosszafov is góllal debütált a DAB-ban

Az Acélbikák ismét a finn vonalra léptek, hiszen Heikki Mälkiä után ismét egy finn szakember, Antti Karhula kapta feladatul, hogy remek csapatot kovácsoljon az újvárosi gárdából. Túlzás lenne azt állítani, hogy a szlovák–magyar rendezésű Visegrád Kupa előtt alaposan összerázódott volna az együttes, hiszen e meccs egyben az első közös fellépése volt a formálódó Acélbikáknak. DAB – Érsekújvár: 2-3 (1-2, 1-0, 0-1) A csütörtök esti ellenfél az az Érsekújvár volt, amely több idényt is lehúzott már korábban a MOL Ligában, ám jelenleg cseh és kanadai légiósokkal megtámogatva masszív középcsapatnak számít a kiváló jégkorongos színvonalat képviselő szlovák extraligában.

Nem felvezető meccs volt. Az Acélbikáknak már az első „felkészülési” meccsük is komoly tétre ment
Fotó: Hankusz Kálmán / DH

Az első játékrészben főként a vendégek domináltak, ám a 6. percben az orosz légiós Artyom Iosszafov megszerezte első újvárosi gólját. A válasz nem késett sokáig, hiszen a folytatásban Jurik kétszer is beköszönt az egyébként jól védő, a DAB-ba visszatérő Sevela Péter hálójába. A második harmadot góllal kezdték a hazaiak, ismét egy új légiós, a finn Oula Uski volt eredményes. A folytatásban meddő mezőnyfölényben játszottak a vendégek, de a DAB-nak is volt több gólveszélyes támadása.

 

A záró harmadban sem az újvárosiak domináltak, ám érződött: az érsekújváriak is még a felkészülés elején járnak, így rendre nem tudták gólra váltani helyzeteiket. Végül egy szerencsés találattal – hazaiak a játékvezető sípjára vártak – 2–3-ra behúzták a találkozót, így győztes meccsel kezdték a Visegrád Kupát. A DAB szombaton felkészülési találkozón a Fehérvári Titánokat fogadja 18 órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában