DKKA

2018.08.12. 20:08

Önbizalmat növelő siker a szlovén rekordbajnok ellen

Abba a szakaszba ért a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata, hogy bár a fizikai terhelés továbbra is fő programja az alapozásnak, de már nagyon fontos a játékba lendülés, a játék­elemek gyakorlása. Azaz ellenfeleket kell keresni az előkészületi mérkőzésekre.

Jankó Árpád

A szombati, Ljubljana elleni találkozón frissebben játszott a dunaújvárosi csapat, le is győzte a Krim együttesét Fotó: HK / DH

Erre a folyamatra igencsak felkészült az együttes vezetőedzője, György László. Ért hozzá! Emlékezetes, hogy a tavalyi bajnokság előtt is kiválóan készen állt fizikailag és a játékot illetően is a csapat a bajnokság kezdetére. Ebben bízhatunk ezúttal is. Persze a felkészülés sikerességét akár a nyári, akár a téli alapozást vesszük figyelembe, befolyásolhatják nemkívánatos e­semények, nevezetesen a sérülések. Sajnos Bouti és Monori után a mostani alapozáson megvan az újabb „térdesünk”, mégpedig Micijevic. A Kohász horvát átlövője keresztszalag-szakadást szenvedett. Az ő kiesése több mint fél évre komoly veszteség. Imre Vilmos sportigazgató tájékoztatója szerint a szerdai vizsgálat megerősítette a súlyos sérülés tényét.

György László és a szakmai stáb Micijevic helyettesítésén gondolkodik

– Nehéz helyzetben vagyunk – kezdte mondandóját a Kohász vezetőedzője, György László. Pótolni kell a hiányt, de Micijevic nemcsak a támadásban, hanem a védekezésben is nagyszerű játékosunk. Most megpróbálunk egy más védekezési rendszert alkalmazni. Kemény munkában vagyunk, amelyben a gyorsítás, a technikai, taktikai megoldások gyakorlása fontos teendő. Felkészülésnek vesszük az edzőmérkőzéseket a viborgi edzőtábor után.

A svájci csapatot követően a BL-résztvevő Krim Ljubljana elleni két találkozó komoly játékot jelentett. Valóban váltanunk kell már a sebességen, és fokozni a tempót. Ehhez megvan jelenleg a fizikai erőnlétünk. A fáradtságot legyőzve kellett különösen a Ljubljana elleni csütörtöki és szombati találkozón a támadást is feljavítani. Ez különösen a második találkozón sikerült.

A szombati, Ljubljana elleni találkozón frissebben játszott a dunaújvárosi csapat, le is győzte a Krim együttesét Fotó: HK / DH

De először még néhány mondatban ejtsünk szót a svájci LK Zug csapat elleni 24-23-as eredményről. Jól küzdött a svájci gárda, de természetesen a Kohász (végig vezetett) hibáiból lehetett következtetni arra, hogy a kemény edzések hatása erősen megmutatkozik a játékban. A Krim elleni csütörtöki első mérkőzésen sem volt másképp. Jól kezdett a Kohász, de a szlovénok kiegyenlítettek, és átvették a vezetést (4-5). A huszadik percben nőtt a vendégek előnye. Nick átlövései után csökkent a hátrány (13-14), de a második félidő kezdete nem sikerült rózsásan (13-18). Így végül 32-24-re nyert a Ljubljana. Nick, Szalai és Klujber dobtak négy-négy gólt. A szombat délelőtti mérkőzést nem edzés után játszotta le a dunaújvárosi csapat, és ez jótékonyan is látszott a Kohász teljesítményén.

Tomasevics – Grosch 3 Szekerczés 5 (2), Klujber 7 (2), Sirián 1, Szalai 3, Kazai 5. Csereként beállt Csapó K. (kapus), Cifra, Ferenczy 3, Molnár, Nick 1, Dombi.

Szekerczés és Klujber szép egyéni megoldásokkal, betörésekkel szerezte meg a vezetést a hazai csapatnak, azért akadtak nemkívánatos hibák is a játékban. Ennek megfelelően alakult ki a fölényes félidei eredmény (17-8). Fordulás után előbb eszmélt a vendégegyüttes.

Legalább is támadásokban akadtak zökkenők. 17-11 után Szalai pompás találattal beköszönt, és ezután olajozottan működött a Kohász gépezete. Majd felocsudott a szlovén gárda, látva az eredményjelző táblát. Jobban védekeztek, és támadásban is javultak (21-18). A keményebb ljubljanai védekezés már elkésett, mert a Kohász látótávolságon kívülre szorította déli szomszédainkat. Így visszavágott a Krimnek 28-22-re.

György László vezetőedző érthetően elégedetten nyilatkozott a meccs után.

– Nem voltunk annyira fáradtak, mint csütörtökön. Volt sebesség, kellő gyorsítás, a védekezés is rendben volt. Élveztük ma délelőtt a játékot. Önbizalmat kaptunk ettől a mérkőzéstől – mondta a Kohász szakvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában