dkka

2018.08.17. 20:20

A második helyért harcoltak a Kohászok

Szolid érdeklődés mellett, fülledt hőségben kezdődött a felkészülési női kézilabda-mérkőzés a Dunaújváros Sportcsarnokban pénteken délután.

Balogh Tamás

A Budaörssel kiegyenlített meccset játszottak a DKKA lányai Fotó: Hankusz Kálmán / DH

Az első két összecsapáson vesztes felek ezúttal az ezüst­éremért küzdöttek meg egymással a Kohász-kupa keretein belül.

DKKA–Budaörs Handball 26-26 (17-14)

A mérkőzés megfelelő alaphangulatát Szekercés Luca adta meg az első percekben lőtt két góljával. A vendégek válasza egy kapufa és egy kiharcolt hetesben mutatkozott meg, amit Szőlősi-Zácsik Alexandra értékesített. Az egyenlítés Kiskartel Zsófié lett, 2-2 a 7. percben. A folytatásban hasonló koreográfia mellett zajlottak az események.

Grosh, Szekercés, Kazai, Klujber energikus játékával magabiztosan haladt előre az újvárosi csapat. Egészen a 23. percig. A vendégek akkor egyenlítettek először 11-11-nél. A válaszok főképp Kiskartali Zsófiát, Gerháth Fannit, Zsigmond Vivient és Dávis-Azari Fruzsinát dicsérték. Az első félidőt 17-14-es hazai vezetéssel zárták a csapatok.

A második játékrész még nagyobb harcokat és kiegyenlítettebb játékot hozott. A csapatok fej fej mellett, becsületes, kemény játékkal küzdöttek meg egymással.

A Budaörssel kiegyenlített meccset játszottak a DKKA lányai Fotó: Hankusz Kálmán / DH

A két vezetőedző is megtette a tőlük telhetőt, hiszen a jó ritmusú időkéréseikkel és a cserékkel folyamatosan igyekeztek még jobb lendületbe hozni a csapataikat. A játék képe és a végeredmény egyaránt az egyenlő felek izgalmas, helyenként élvezetes csatájáról beszélt. Ez hozta a 26-26-os végeredményt. A közönség reményeitől, amit a dán csapattal legutóbb játszott DKKA-s győzelem táplált, némileg elmaradt a nyitányon látott játék.

A Viborgtól elszenvedett 22-20-as szűk vereséggel kezdett a dunaújvárosi női kézilabdacsapat a külső körülmények miatt a fényétől megfosztott Kohász-kupa nyitányán szerdán az újvárosi csarnokban.

A második játéknap is a dán csapat sikerét hozta: Budaörs Handball–Viborg HK 28-34 (17-19). A magyar csapat mintha az újvárosi lányok receptjéből dolgozott volna: sok hibával tette könnyebbé a vendégek sikerét. A második fél­idő egyértelműen az ő fölényüket hozta.

Az elmúlt évben is a Viborg győzelmével zárult a Kohász-kupa elnevezésű nemzetközi felkészülési női kézilabdatorna. A dán bronz­érmes a mostani sorozatban elért két győzelme nyomán ezúttal is megnyerte a versengést. A második a DKKA, mögöttük a Budaörs Handball végzett. A közöttük a gólkülönbségük döntött.

Tekintve, hogy ez a nyár végi játéksorozat mindhárom résztvevő felkészülési szériájába remekül illeszkedett, a céljait jól szolgálta, ezért a csapatok az elért eredményektől függetlenül elégedetten zárhatták ezt a hetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában