Az eddig veretlen Taksonyt győzték le

2018.08.26. 18:45

Már harmadik helyen a DPASE

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Közép csoportjának negyedik fordulójában szombaton idegenben egygólos győzelmet aratott a Dunaújváros PASE együttese.

Gróf András

Kiss Patrikék átugrották a Taksony együttesét Fotó: HK / DH

Taksony SE–Dunaújváros PASE0–1 (0–0)

Dunaharaszti MTK Sporttelep, 200 néző. Vezette: Kátai Gábor (Farkas D., Skover).

Dunaújváros PASE: Pokorni – Puskás, Kis B., Farkas V., Sándor T., Zvara D. (Kiss P. a 87. p.), Dorogi R., Barna Zs., Szepessy R., Mundi R. (Tapiska a 90. p.), Tóth T. Vezetőedző: Dobos Barna.

Taksony SE: Ivancsics – Hesz, Nagy S., Szalay (Győri a 78. p.), Farkas Á., Namqui­ta, Szemán (Torkos, 64. p.), Wágner, Szmola (Bábik, 86. p.), Sárossy, Szilágyi M. Vezetőedző: Szabados Tamás.

Négy forduló után kilenc ponttal áll az újvárosi csapat

A Taksony gárdája a találkozó első percétől kezdve egyértelműen a védekezésre fektette a fő hangsúlyt. Az újvárosiak a mezőnyfölény ellenére igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani az első játékrészben. Némi veszélyt a pontrúgások utáni szituációk jelentettek. A pályaválasztók elsősorban a kontrákra alapoztak, de ezeknél jól zárt a DPASE védelme. A fordulást követően sem változott a játék képe, de Mundi Roland vezérletével az újvárosi együttes egyre veszélyesebben támadott, aminek a hatvanegyedik percben meg is lett az eredménye. Egy szabadrúgást követően Szepessy Róbert fejelt a taksonyiak kapujába (0–1). A gól után kissé támadóbban játszottak a házigazdák, de csupán egy pontrúgást követő keveredés okozott némi riadalmat az újvárosi kapu előterében. A nyíltabb játékban benne volt egy újabb dunaújvárosi találat, de az eredmény már nem változott. Összességében a sikerért többet tevő vendégek teljesen megérdemelten szerezték meg a győzelmet. Ezzel a három ponttal a DPASE gárdája fellépett a dobogó harmadik fokára, csupán a két szegedi csapat, a SZEOL SC és a Szeged-Grosics Akadémia előzi meg őket. A következő fordulóban hazai pályán a Dabas FC ellen gyarapíthatja pontjai számát az újvárosi alakulat.

Kiss Patrikék átugrották a Taksony együttesét Fotó: HK / DH

Dobos Barna: – Az idei szezonban még veretlen Taksonyt sikerült legyőznünk, amiért csak gratulálni tudok a csapatomnak. Fegyelmezetten játszottunk, nem hagytunk az ellenfélnek lehetőséget a gólszerzésre. Ezúttal is bebizonyosodott, hogy rendkívül kiegyenlített a mezőny, így meg kellett küzdeni a győzelemért. Négy fordulót követően kilenc pontunk van, ami jó rajtnak mondható.

A forduló további eredményei: Kecskeméti TE–Szentlőrinc SE 0–1, Rákosmente KSE–Szeged-Grosics Akadémia 0–1, Szekszárdi UFC– Iváncsa KSE 1–0, Pécsi MFC SZEOL SC 0–0. A Paksi FC II–Hódmezővásárhelyi FC, FC Dabas–Kozármisleny FC, Makó FC–Bp. Honvéd-MFA II találkozó vasárnapi lapzártánk után ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában