Ideális helyszínt találtak

2018.07.06. 21:14

A Szalki-szigeten mérkőztek meg az utánpótláskorú játékosok

A strandlabdarúgó utánpótlás-bajnokságot a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatósága rendezte meg. Az eseményt támogatta Dunaújváros önkormányzata is. A résztvevők Fejér megyéből érkeztek.

Balogh Tamás

Számos tehetséges csapat pályára lépett a szigeti strandon

A mérkőzéseket követően Hingyi László a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség elnökségi tagjaként adta át a legjobbaknak járó díjakat. Az esemény után elégedetten foglalta össze a tapasztalatait.

– Én egy komoly lehetőséget látok ebben a kezdeményezésben. Nagyon örülök neki, hogy a Dunaújvárosi és a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség együttesen hozta létre ezt a strandlabdarúgó-tornát. A Szalki-szigeten található pályánk egy kiváló helyszín ehhez a játékhoz. Mint a helyi sportbizottság tagjának is nagy örömöm, hogy ilyen rangos eseménynek ad helyet városunk. Ez a játék jó lehetőséget nyújt a technikai képzettség és az állóképesség javítására is. Nagy örömmel láttam itt egy olyan fiatal labdarúgót, aki már a Dunaújváros PASE NB III-as csapatában is lehetőséget kapott, és a jövőben is számítanak a játékára. A strandon folyó labdajátékokat nagyon komolyan veszik a nemzetközi szakszövetségek, hiszen már világbajnokságokat is szerveznek e szakágban. Ez azt jelenti a számunkra, hogy ebben is jó irányt választottunk, ezért a most erőre kapó kezdeményezést tovább kell fejleszteni.

Gelencsér Tibornak, az MLSZ Fejér megyei igazgatósága amatőr foci koordinátorának is tetszett az esemény.

Hingyi László (balra) a megyei szövetség elnökségi tagja adta át a legjobbaknak járó elismerést a torna záróeseményén
Fotók: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

 

– Az MLSZ kiemelt célja az, hogy ne csak az őszi-tavaszi bajnokságokkal, hanem minden évszakban megmozgassuk a legfiatalabb korosztályokat. Télen a futsal, nyáron pedig a strandlabdarúgás segítségével. Ezt a lehetőséget a tavalyi évben szerveztük meg először. Akkor három korosztálynak nyílott lehetősége erre a versenyre, Székesfehérvárott. Ezúttal már négyet vártunk és körülbelül háromszor annyian jelentkeztek, mint az elmúlt esztendőben. Most huszonkilenc csapat versengett az elsőségért. Remélem, hogy jövőre még többen leszünk. A szövetség nagy erőket mozgat meg a labdarúgás fejlődésének érdekében, és mi azon vagyunk, hogy minél jobban haladjon e folyamat. Ehhez viszont a fiatalok jó hozzáállása is szükséges, amiben azért még vannak hibapontok! Reméljük, hogy a mostaninál egy sikeresebb labdarúgó-társadalom fog felcseperedni.

Számos tehetséges csapat pályára lépett a szigeti strandon

Petrás Gábor, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára már régóta foglakozik ezzel a szakággal.

– E háromnapos rendezvény alapötlete már bennünk is régóta érlelődött. Ezt a pályát 2007-ben kezdtük el építeni, és azóta rendszeresen kupamérkőzéseket szervezünk rajta augusztus 20-án. Többször is megpróbáltunk már ezzel az országos vérkeringésbe bekapcsolódni. Nagyon örülünk, hogy erre az eseményre nálunk kerülhetett sor.

 

Az idei évben kiderült, hogy jó helye van itt ennek a rendezvénynek, ami egyébként egy remek nyári program is egyben, és a jövőben akár igazi közösségi program is válhat belőle a szurkolók bevonásával. Háromszáz gyerek érkezett ide a városunkba, és egy Magyarországon páratlanul szép környezetben egy jól szervezett, élvezetes sportprogramot kaptak. Remélem, hogy jövőre ennek a rendezvénynek is lesz folytatása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában