Érthető volt a feszültség, az izgulás az első mérkőzésen

2018.07.02. 20:47

Pigniczki Krisztina edző a zavaró, Klujber Katrin védekezését dicsérte

Debrecen máris lázban ég. Vasárnap, július 1-jén megkezdődött a hajdúsági fővárosban a junior női kézilabdázók világbajnoksága. A nyitómérkőzésen Magyarország játszott Brazília ellen, és 11-10-es első félidő után 27-24-re nyertek Klujber Katrinék. A sportág szakemberei és a hozzáértő kézilabda-rajongók jól tudják, hogy egy hosszú sorozat (két hétig tart a vb) elején még nem szabad briliáns játékot várni az U 20-as csapattól.

Jankó Árpád

Márton Gréta (b) és a brazil Gilvana Mendes Nogueira (j) küzd a labdáért Fotó: MTI

A magyar női junior válogatott edzője is így gondolja. Pigniczki Krisztina szövetségi edző, Golovin Vlagyimir szakvezető segítője nem ismeretlen a dunaújvárosi szurkolók előtt. Emlékezetes a szenzációs irányító játékos teljesítménye Kiss Szilárd nagyszerű dunaújvárosi csapatában, a Dunaferrben. Hét évet töltött nálunk Dunaújvárosban. Olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Eb-n aranyérmes.

Márton Gréta (b) és a brazil Gilvana Mendes Nogueira (j) küzd a labdáért
Fotó: MTI

A Győr és a Dunaferr nagyszerű kézilabdázója 2008-ban Franciaországba igazolt, ott légióskodott, majd visszatért Győrbe. 2016-tól pedig a magyar junior válogatott edzője. Ő így értékelte az első mérkőzésen nyújtott teljesítményt:

– Az az igazság, hogy nem vártunk káprázatos játékot a lányoktól az első mérkőzésen. Mindenki már nagyon izgult előtte, és nagyon várta a nyitányt, hogy kezdődjön már végre a világbajnokság. Tehát volt a játékosokban érthetőn feszültség, izgalom. A brazilok ellen csak az volt a fontos, hogy győzzünk. Persze a szakmai tanulságokat majd levonjuk, de voltak a játékunkban biztató jelek.

– Melyek voltak azok?

– Nagyon sikeres volt a védekezésünkben a zavaró alkalmazása. Klujber Katrin kapta ezt a feladatot, és nagyszerűen megvalósította. Amin javítanunk kell, az az átlövések hatékonysága, és a megállító faultok hatékony alkalmazása.

– Július 4-én következik a Portugália elleni találkozó. Milyen információink vannak róluk?

Pigniczki Krisztina szenzációs irányítója volt a híres Dunaferr csapatának. Tőle sokat tanulhatnak a mai fiatalok. Szerinte egyre jobb lesz majd a mieink játéka
Fotó: MTI

– Hát nem sokat tudunk a portugál válogatottról. De lassan mindenki lejátssza az első mérkőzését, és így valamennyi csapat játékát láthatjuk. Az kiváló hangulatot teremt nekünk, hogy remek közönség várja majd szerdán is a mérkőzésünket. A játékoskeretben nagy a várakozás, valamennyi kézilabdázónk meg akarja mutatni magát a közönségnek, a saját játékát, mindazt, amit dicsérni lehet. Egyre jobban belelendülünk majd a játékba. A hatos létszámból négy jut tovább.

Visszavan még tehát Norvégia, Montenegró, Elefántcsontpart a Portugália elleni találkozót követően. Bizakodva várjuk a folytatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában