Nagyon sokat tudtak előrelépni egy év alatt

2018.07.10. 21:20

Jól hajráztak a dunaújvárosi Villámok

Ez esetben ezzel a hangzatos címmel a DUE DSE-Villámok U16- os kosárlabdacsapatát emlegetjük, akik az elmúlt szezont szép sikerrel zárták.

Balogh Tamás

Nagy Rolanddal, a Dunaújvárosi Egyetem Diáksport Egyesületének kosárlabdaedzőjével az év végi mérlegükről beszélgettünk.

Nagy Roland edző és a csapat – a fiúk túlszárnyalták a tervezett célokat Fotó: Balogh Tamás

Elégedett az elért eredményekkel?

– Felemás érzéseim vannak. Két bajnokságban játszottunk. Az egyik az országos volt, amelyben az alapszakasz nem jól sikerült, de a vége mindenképpen, hiszen a rájátszás alsóházát egy vereséggel megnyertük. Kár volt a kezdésért, mert a felsőházba szerettünk volna kerülni. A másik megmérettetésen a Pest megyei fiú kadett Kollár Zalán-bajnokság ezüstérmét szereztük meg. Ennek a második helynek számunkra az az értéke, hogy egy évvel ezelőtt a tizenötödikként zártunk. Annak ellenére, hogy kisebbek voltunk, nagyon sokat léptünk előre. Mi a nyolcba akartunk jutni, de nagyot álmodtunk és másodikak lettünk.

Mi kellett hozzá?

– Kitartó munka, elszántság és hit abban, hogy el tudjuk érni a céljainkat. Megleptük saját magunkat azzal, hogy jobban játszottunk a tervezettnél és a megszokotthoz képest.

Mikor kezdődött a nyári szünet?

– Július elsejével, ami után augusztus közepétől kezdjük majd a közös felkészülést a következő szezonra. Előtte még egy barátságos mérkőzésen fogadtuk a boszniai Jajce városából érkezett ellenfelünket, ami az első nemzetközi megmérettetésünk volt. A vendégek két csapattal érkeztek, amelyek erősebbek és korosabbak is voltak a miénknél. Más súlycsoportból valók, ezért most nem mi nyertünk. Munkával telik a nyaram, hiszen a terveimmel már a következő bajnokságra készülök, és mellette az edzőtovábbképzéseket is ilyenkor bonyolítják le. Mivel az eredményünkkel túlszárnyaltuk a tervezett céljainkat, azt nehéz lesz felülmúlni. Amennyiben bejutunk a legjobb nyolcba, már akkor is büszke leszek a csapatunkra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában