Női vízilabdatornák két fronton

2018.07.05. 21:21

Az A válogatott Rotterdamban, a B keret Dunaújvárosban játszik

A magyar női vízilabda-válogatott és a B keret, azaz az Universiade gárda is a medencében. Bíró Attila gárdája Rotterdamban, Mihók Attila csapata Dunaújvárosban játszik.

Szabó Szabolcs

Kiss Alexandra hálóőr Izrael ellen is magabiztosan teljesített a tegnapi meccsen Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Spido-kupa, nemzetközi női torna, Rotterdam, 1. forduló: Hollandia–Magyarország 10–6 (1–3, 1–2, 5–0, 3–1) Gólszerzők: Van der Sloot 4, Sevenich 3, Rogge, Koolhass, D. Genee, ill. Horváth B., Keszthelyi, Illés, Gyöngyössy, Leimeter, Szilágyi. Bíró Attila kissé bosszúsan értékelt a lefújást követően: „Két ellentétes félidőt láthattunk, amit nem is értek. Nem értem, hogy miért változott meg a harmadik negyedben az addigi kiváló, masszív, stabil játékunk. 5–2-es első két negyed után nem lehet így zárni egy mérkőzést! Biztos közhely, de túl lyukas a védekezés, lehoztuk a mecscset egyetlen blokk nélkül, ami nem fér bele. Az első két negyedben bravúros volt a kapusteljesítmény, a védekezésben odaértük az emberekre, ám utána nem segítették a társak Gangl Edinát. Meg kell érteni, hogy két negyed kevés, ezen a szinten négy negyedig kell koncentrálni.

Kiss Alexandra hálóőr Izrael ellen is magabiztosan teljesített a tegnapi
meccsen Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Elaludtunk, saját magunkat vertük meg, ami észhez kell, hogy térítse a csapatot. Bebizonyítottuk az első két negyedben, hogy jól tudunk vízilabdázni, erre az útra kell lépnünk, hiszen az Európa-bajnokságig már nincs sok időnk!” – fogalmazott a magyar szövetségi kapitány. Tegnap, lapzártánkkal egy időben megkezdődött egy nemzetközi felkészülési torna a dunaújvárosi Fabó Éva Sportuszodában. A Mihók Attila által irányított magyar Universiade csapat csütörtökön Izrael válogatottjával játszott, a késő esti találkozón pedig Szerbia válogatottja a Németországgal mérkőzött. Ma délután fél hattól a magyar gárda a szerbekkel mérkőzik majd, a következő összecsapáson pedig Izrael és Németország legjobbjai játszanak. A találkozókat díjmentesen tekinthetik meg a szurkolók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában