Számos meglepetést hozott a világbajnokság

2018.07.01. 20:00

Jöhetnek a nagy izgalmak az újvárosi szurkolók szerint

Alaposan belekóstolhattunk a idei labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseibe, és nem csak felhőtlen örömöt kaptunk belőle. Volt benne vaskos meglepetés és csalódás is bőven. Túl a csoportkörön, most már nincs helye az eredményekkel való taktikázásnak, győzni ugyan nem kötelező, de a vereség után a repülőterekre vezet a csapatok útja.

Balogh Tamás

Kalinyigrád, 2018. június 28. Belga szurkoló az oroszországi labdarúgó-világbajnokság G csoportja harmadik fordulójának Anglia - Belgium mérkõzése elõtt a Kalinyingrád Stadionban 2018. június 28-án. (MTI/AP/Petr David Josek)

Portálunk körkérdésében olvasóink véleményét olvashatják az eddigiekről és a várakozásokról.

Csányi Istvánné Erzsi adminisztrátor
Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

Csányi Istvánné Erzsi adminisztrátor, aki egy elkötelezett és felkészült szurkoló:

– Igazi focistacsalád vagyunk, ezért ilyenkor nálunk a meccsnézés az első! Persze ezzel együtt nagyon komoly viták is előfordulnak, ami nem csoda, hiszen mindenkinek másik csapat a favoritja. Kész szerencse, hogy akár külön szobában is nézhetjük a meccseket. Én a kis csapatokat helyeztem előtérbe. Velük nem ért csalódás, mert már a rajt előtt sejteni lehetett, hogy nem ők kerülnek a legjobbak közé. Még ha ki is estek, azzal együtt becsültem a teljesítményüket, mert nagyon akartak és küzdöttek az utolsó pillanatig. Ezzel szemben az első körben a „nagyoknál” döccent a játék, nyögvenyelősnek éreztem a teljesítményüket. A favoritom Németország volt, ám mint tudjuk, elvéreztek. Nem tudnám megtippelni az elsőséget, talán a brazilok is célba érhetnek.

Németh Péter, a Dunaferr DUE-Renalpin FC játékosa
Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

Németh Péter, a Dunaferr DUE-Renalpin FC futsalklub 114-szeres válogatottja:

– Az eddig látottakon nagyon sokszor meglepődtem, és nem csak az eredmények okán. A németeknek szurkoltam, akik most már hazaérkeztek. Mellette más csapatok is olyan eredményeket értek el, amire gondolni sem mertem volna. Az okokra csak opciókat tudnék mondani. Egyrészt ott vannak azok a csapatok, amelyeknek a játékosai rengeteg rangos bajnoki, kupa- és válogatott mérkőzést játszottak, és egy-két hét pihenő után ismét csúcsformába kellett volna jutniuk, ami nem egyszerű feladat. Másrészt a kisebb múltú országokban is nagyon fejlődik ez a játék. Majd most, a nyolcaddöntőben, az egyenes kieséses szakaszban jönnek az érdekes dolgok. A mérkőzéseket főleg otthon, időnként baráti társasággal együtt követem. Sportszerű italokat fogyasztunk, de a vacsoráink ritkán azok. Ezért ezt illetően szigorú döntést hoztam, hogy ne kerüljünk távol a versenysúlyunktól!

Gaszler Balázs, a Corner kávézó felszolgálója és baristája
Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

Gaszler Balázs, a Corner kávézó felszolgálója és kiváló baristája:

– Túl vagyunk az első körön, vegyesek a tapasztalataim. A franciákkal nem vagyok megelégedve, mert nem az igaziak. A legnagyobb meglepetés a németek távozása. Elgondolkoztató, furcsa eredmények születtek. Az első két meccsen a belgákon sem tudtam eligazodni, erre csoportelsők lettek. Ennek ellenére a briteket a brazilok mellett (pedig a kiesésükért szurkoltam) nagy esélyesnek gondolom. A portugál–spanyol meccs felért egy döntővel. Nagy kérdőjel a folytatás. Most a horvátoknak szurkolok. A legtöbb meccset nagy társaságból, a munkahelyemről követhetem. Nálunk mindenki igazi szakértő!

Gasparik Gábor, a Bartók színház művésze
Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

Gasparik Gábor, a Bartók színház művésze:

– A régi nagy ideáljaim Van Basten és a 90-es évek eleji Milan korszakából kerültek ki. Ehhez képest ez a vb a most bevezetett videobíróval sem rossz. De jó lenne, ha olyan szintre vinnék ezt a technikát, hogy a kis csapatok számára is ugyanannyit tévedjenek, mint a többiek javára. Kiestek a németek? Aki nem eredményes, az így jár. Ezen a tornán egy kicsit furcsán állok a latin futballhoz, mert mintha – eddig legalábbis – nem akarnának focizni. Bízom benne, hogy az egyenes kieséses szakaszban felpörögnek majd a csapatok. A kezdettől a horvátoknak és a belgáknak szurkolok. A nagyobb meccseket baráti társaságban szurkolom végig, amihez elengedhetetlen a jó hideg sör!

Mergl István, a Nagykarácsony FC elnöke
Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

Mergl István, a Nagykarácsony FC elnöke:

– Természetesen én is követem a mérkőzéseket. Otthon, legtöbbször egyedül szoktam a tv elé ülni, de előfordul, hogy a feleségem „segít” a szurkolásban! A legnagyobb meglepetés nekem is a németek idő előtti kiesése volt, de a mutatott játék alapján megérdemelték. Titkos favoritom a belga válogatott, azt várom, akár a döntő közelébe. Mellettük nyílt, bátor játékukkal a perui csapat volt nagyon szimpatikus, ezért sajnálom a távozásukat. Az oroszokról azt képzelem, hogy nekik idáig tartott az innen nézve kiválóan szervezett és nagyon drágán megvalósított vb. A spanyolok sem a legszebb arcukat mutatták eddig, de számukra nem lesz különösen nehéz feladat a házigazda legyőzése. Kellemes színfolt a horvátok produkciója is. A döntőt szerintem európai csapatok fogják vívni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában