A világbajnokságért válogatóznak

2018.07.12. 20:31

A legnagyobb esélye az indulásra több számban is Hajdu Jonatánnak van

Péntektől vasárnapig Szolnokon rendezik meg a második válogatót, amely az augusztusi, portugáliai kajak-kenu világbajnokságra való indulásról dönt.

Gallai Péter

Vajda Attila olimpiai aranyérmes kenus ezentúl a Dunaújvárosi Kajak-Kenu Szövetség edzőjeként folytatja pályafutását

A válogatási elvek alapján a vb-induláshoz a két hazai kvalifikációs versenyt kell megnyerni, amennyiben a válogatókat más-más egység nyeri meg, akkor ezeken a távokon szétlövést rendeznek majd. A versenyen a Dunaferr SE négy kenusa, Hajdu Jonatán, Kiss Balázs, Slihoczki Ádám és Kovács Máté szerepel, akik Vajda Attila és Molnár Gergely edzők kíséretében csütörtökön indultak útnak.

A négyesből a legjobb esélyekkel Hajdu Jonatán várhatja a válogatót, ugyanis az első felvonáson három távon is dia­dalmaskodni tudott: C–1 200 méter mellett az újpesti Fekete Ádámmal C–2 200 és 500 méteren. – Ezenfelül még C–1 500 és C–2 1000 méteren is indul, ezeken a távokon az első válogatót nem nyerték meg, de még bármi történhet. Kiss sokat fejlődött C–2 1000 méteren, ezen a távon kijutott az U23-as vb-re, kiváló erőfelmérő lesz számára ez a verseny.

Molnár Gergely az edzések alapján bizakodó Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Az első válogatón harmadik lett C–1 1000 méteren, látva az időeredményeit, most előrébb várom, illetve hogy közelebb kerül az elsőkhöz. Slihoczki Ádám számára az év fő versenye az U23-as Európa-bajnokság volt, ahol sajnos betegség miatt nem tudott maximumot nyújtani, a döntő közben egyszerűen elfogyott az ereje. Azonban most nagyon jókat eveztek Szőke Attilával, s mégiscsak egy felnőttválogató, ahol az ember meg akarja mutatni magát. Simám bennük van az érmes helyezés. Kovács számára a főiskolás vb lesz a fókuszban, egyben erre a versenyre is kvalifikálnak most, a Dunaújvárosi Egyetem hallgatója három számban áll rajthoz – vázolta a verseny előtti helyzetet Molnár Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában