Még két napon át zajlanak a küzdelmek

2018.07.20. 21:22

A hazai mezőny legjava küzd a standröplabda bajnokság helyi fordulójában

Pénteken délelőtt pontban tíz órakor kezdődtek meg az idei országos strandröplabda-bajnokság 3. fordulójának küzdelmei a Szalki-szigeten felállított négy, prémium minőségű pályán. A döntők vasárnap 11 órakor kezdődnek.

Szabó Szabolcs

Már a pénteki napon is kemény csatákat láthattak az érdeklődők Fotó: HK / DH

Mint arról már korábban beszámoltunk, népes és számos klasszist felvonultató mezőny gyűlt össze ismét e hét végén a Szalki-szigeten, ahol – immáron második alkalommal – az országos strandröplabda-bajnokság harmadik fordulója várja a szurkolókat. A pénteki selejtező előtt a seregszemle egyik főszervezőjét, Pócs Róbertet, a Magyar Röplabda Szövetség sportági referensét kérdeztük:

– Nagy örömünkre szolgál, hogy ismét itt lehetünk Dunaújvjárosban, ahol újból remek körülmények, kiváló versenyhelyszín várja a sportolókat és a közönséget. A seregszemlére rekordszámú, több mint 140 nevezés érkezett, ez is bizonyítja, hogy egyre népszerűbb a sportág. Köszönettel tartozunk a helyi önkormányzatnak, valamint a helyi röplabda-egyesületnek és az utánpótlásban részt vevő versenyzőknek, hogy támogatják e rendezvényt.

A döntő találkozók vasárnap délelőtt kezdődnek

Azt érdemes elmondani, hogy a sportág élvonala randevúzik ezen a hét végén Dunaújvárosban, így érdemes lesz kilátogatniuk a szurkolólnak. Örömteli, hogy a „nagy nevek” mellett számos tehetséges utánpótlás korú röplabdázó is pályára lép. Ami a pontos lebonyolítást illeti: 16-os, kétvereséges, vigaszágas táblát rendeztünk a férfiak számára az első napon, a nőknél viszont csak egyenes kieséses rendszerben lehetett megrendezni a selejtezőt a nagy létszám miatt. Szombaton 9 órától játszanak a párosok. Ahogyan azt már megszokhattuk, a találkozókat az m4sport.hu honlapon lehet majd követni, de a vasárnapi döntőket, délelőtt 11 órától az M4Sport televízió élőben közvetíti majd. A tévéközvetítés ellenére mindenkit arra buzdítok, hogy látogasson ki a Szalki-szigetre, ahol számos kiegészítő program várja majd a szurkolókat.

Már a pénteki napon is kemény csatákat láthattak az érdeklődők Fotó: HK / DH

Engyel László, a Magyar Röplabda Szövetség elnökségi tagja, a Dunaferr SE röplabda-szakosztályának vezetője a lapunknak a helyszínen elmondta:

– Hatalmas öröm és egyben kihívás számunkra, hogy idén nyáron is helyet adhatunk ennek a rendezvénynek. Egy hatalmas összefogás eredménye ez. A dunaújvárosi röplabda-utánpótlás az országban az egyik legjobbnak számít, edzőink többsége a szövetségben is komoly munkát végez.

 

Külön öröm számunkra, hogy ezen a hétvégén is számos régi, egykori dunaferres versenyzőt köszönthetünk ezen a négy, valóban remek minőségű pályán. A jövőt illetően többször is egyeztettünk a szövetség vezetőivel, valamint az önkormányzattal, így kezdeményezzük, hogy ez az országos seregszemle a következő években is otthonra találjon a Szalki-szigeten.

Pócs Róbert sportági referens Fotó: HK / DH

Az országos röplabda-seregszemle tehát ma 9 órától folytatódik a Szalki-szigeten, a szurkolók számára a belépés díjtalan. Este nyolc órától pedig könnyűzenei műsor is várja az érdekődőket.

A verseny alatt természetesen szabadon látogatható a szabadstrand is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában