Bízik benne, mi is leszünk vb-résztvevők

2018.06.21. 19:53

Szélesi Zoltán örömmel focizott a dunaújvárosi meccsen

Egy jótékonysági labdarúgógálán sok hírességgel találkozhatunk. A szombati, jótékonysági dunaújvárosi eseményen például Szélesi Zoltánnal, aki a közelmúltban, a magyar válogatottnál betöltött szerepe miatt meglehetősen kemény kritikai kereszttűzbe is került.

Balogh Tamás

Sokan emlékezhetnek a labdarúgó Szélesi Zoltánra, aki a profi pályafutását az Újpest csapatában kezdte. Arra is, hogy utána több külföldi csapatban is játszott. A nemzeti együttesben huszonnyolcszor kapott lehetőséget. Edzőként az U17-es válogatott élére került és egy alkalommal a felnőttválogatottat is dirigálta. Beszélgetésünk idején még a felnőttválogatott asszisztens edzője volt, ám kedden Marco Rossit nevezték ki a magyar válogatott szövetségi kapitányának, aki segítőit is magával hozza.

Szélesi Zoltán (balra) és társai minden ilyen fellépésen igyekeznek maximumot nyújtani Fotó: HK/Dunaújvárosi Hírlap

A gálameccs – amelyen a Dárdai Pál vezette Hertha a dunaújvárosi együttessel játszott – után így nyilatkozott – Nehéz derbi volt, mert jó melegben született. A viccet félretéve, minden alkalommal megpróbálunk mindent kiadni magunkból, és minél több góllal nyerni. Szerintem ez a profi hozzáállás kérdése. Ez egy szép játék lehetett, mert a célja is az volt. Az elmúlt időben egyre több ilyen jótékony célú kezdeményezés született, amit a magunk módján, a játékunkkal támogatunk. Örülök, hogy részt vehettem rajta. A csapatunk a Dárdai Hertha Team Pali baráti köréhez tartozik. Azt kérdezte egy fiatalember, miként lehet ide bekerülni, amire a válaszom az, hogy szinte sehogy. Számunkra nem újak a csapattársaink, hiszen szinte hónapról hónapra együtt játszunk. Nekem egy hónapos nyári szabadságom van, ami július tizenötödikéig tart.

A felnőttválogatott asszisztens edzőjeként mondhatjuk, hogy nagy terhet vettem a nyakamba ezzel a megbízatással, de szívesen vállaltam. Mindannyian szeretnénk lépésről lépésre előrébb kerülni a ranglistán, és ezért fogunk dolgozni a következő időszakban is, bármennyire sok időt követel meg tőlünk. Az U17-es válogatott tagjai még gyerekek, akik a felnőtté válás küszöbén állnak. Nyilván nagyon sok tanulni valójuk van, amit el kell sajátítsanak a labdarúgásból. Az előttük lévő úton vannak nehézségek, de az igazi tehetségek megbirkóznak ezekkel. Sok meccset fognak játszani és ezáltal gyarapodnak a tapasztalataik – fogalmazott.

A VB-ről

A most zajló világbajnokságról pedig így vélekedett: – Nagyon nagy csalódás van bennem, hogy a két évvel ezelőtti Eb után nem lehetünk ott mi is. Irigylem azokat, akik folyamatosan részt tudnak venni a soron következő világeseményeken. Bízom benne, oda fogunk kerülni mi is. Már jó ideje a német válogatottat preferálom és ezen most sem változtattam. Egyébként pedig jó mérkőzéseket szeretnék látni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában