Szilágyi és Mchunu egyaránt Egerbe igazol

2018.06.07. 21:16

A női vízilabdaklub két meghatározó játékosa távozik

Két meghatározó játékos is távozik a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics női vízilabda-együttesétől. A felnőttválogatott Szilágyi Dorottya mellett Mchunu Hlengiwe is Egerben folytatja pályafutását.

Gallai Péter

A nálunk készülő magyar Universiade-csapat és a francia válogatott tegnap is játszott egymással Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Egyértelműen hatalmas erősítést jelenthet, hogy az idei bajnokság ezüstérmesétől, a nemzetközi porondon LEN-Kupát nyerő Dunaújváros együtteséből érkezve két meghatározó játékos is a hevesi megyeszékhelyen folytatja. Amikor Szilágyi Dorottya nevét említjük, a magyar válogatott egyik alapemberéről beszélünk, akinek a sárga-kékeknél jelenleg másodedző édesapja révén nem is kicsi az egri kötődése. A másik új szerzemény a balkezes Mchunu Hlengiwe, akit vízilabdás berkeken belül mindenki csak „Slinginek” ismer – olvasható az egriek honlapján.

A nálunk készülő magyar Universiade-csapat és a francia válogatott tegnap is játszott egymással Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Szilágyi egyébként eddigi csapattársaival, Gurisatti Grétával, Horváth Brigittával, Vályi Vandával és Garda Krisztinával az Európa-bajnokságra készül; a felnőttválogatottal egy hetet Monte­negróban töltött edzőtáborban. Az ott töltött napokról csak felsőfokon tudott beszélni a szövetség honlapjának: – Olyan körülmények között készültünk Herceg Noviban, ami talán az előző éveknél is csodásabb volt. A jó hangulathoz, amely jellemezte az egész hetet, szerintem ez is hozzájárult. Nagyon motivált a társaság, érződik, milyen sok fiatal van a keretben. A rutinos, több világversenyt is megjárt játékosok mindenben segítenek, abszolút együtt vagyunk, igazság szerint ennyire összekovácsolódva egy felkészülés elején ritkán van egy csapat!

„A legfontosabb indok, ami miatt Egerben folytatom, az Biros Péter személye”

Majd rátért Egerbe való igazolására is: – A pályafutásomat hosszú távra tervezem, így nem is olyan nagy baj, hogy most kimarad majd a nemzetközi kupaszereplés. Az edzések és a bajnoki meccsek mellett lesz időm otthon, családi környezetben teljesen rendbe hozni magam, folytatni a gyógytornát. De talán a legfontosabb indok, ami miatt Egerben folytatom, az Biros Péter személye. Többször is beszéltünk, éreztem, mennyire szeretné, ha a csapatában játszhatnék. Arról nem beszélve, hogy megígérte, hogy velem külön is foglalkozik majd – nos, szaván fogom majd, mert tőle, a világ egyik legjobb játékosától nagyon sokat tanulhatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában