DAB

2018.06.14. 21:34

A finn Antti Karhula lesz a Dunaújvárosi Acélbikák vezetőedzője

A 42 éves szakember munkáját az észt Märt Eerme segíti majd az Acélbikánál -közölte a csapat vezetése honlapukon, az acelbikak.net-en.

Agárdy Csaba

Fotó: Zsedrovits Enikő

Hosszú tárgyalássorozat után eldőlt, hogy a finn Antti Karhula lesz a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának vezetőedzője a 2018/2019-es szezonban. A 42 éves szakember játékos pályafutása 2009-ben ért véget, a következő szezonban a KooKoo U16-os, újabb egy év múlva a klub U20-as együttesét edzette, egészen a 2013/2014-es szezon végéig. A következő esztendőben megkapta a Kokkolan Hermes csapatának irányítását, mellyel első szezonjában feljutott a finn másodosztályba, s 2017. decemberi távozásáig ott dolgozott úgy, hogy közben az észt válogatottal két világbajnokságon is részt vett másodedzőként.

Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák elnöke elmondta, hogy a szakember edzőként végigjárta a “szamárlétrát”, először az utánpótlásban dolgozott, majd az ott végzett munkájának elismeréseként bízták rá a Hermes együttesének irányítását, s bár nem tartoztak a másodosztály élmezőnyéhez, munkáján egyértelműen látszott a strukturált, jól szervezett játék. A szerződés aláírását többhetes tárgyalássorozat előzte meg, a DAB vezetése és az edző is igyekezett megismerni a másik filozófiáját, elképzeléseit, s ezalatt kiderült, hogy egy remek sportemberről van szó, aki hosszú évek játékos és edzői tapasztalatával felvértezve érkezik Dunaújvárosba, ezért az Acélbikák nagyon bíznak abban, hogy csapatunk új másodedzőjével, az észt Märt Eerme-vel remekül megértik majd egymást együttesünknél is. Ők ketten már több helyen dolgoztak együtt, többek közt az észt válogatottnál is, kiváló a munkakapcsolatuk, hasonló az elképzelésük a játékról, így minden adott ahhoz, hogy az Acélbikáknál is sikeres munkát végezzenek.

A 31 éves észt szakember nem ismeretlen a magyar jégkorong kedvelői számára, hiszen amellett, hogy 2012 óta tagja az észt válogatott stábjának, a 2014/2015-ös szezonban másodedzőként segítette MOL Liga győzelemhez a Miskolci Jegesmedvék együttesét, míg az előző szezonban a KMH Budapest junior EBEL csapatának vezetőedzője volt. Világszínvonalú videoelemző, kiválóan ért a jégen kívüli felkészítéshez, jelenleg mesterfokon végzi a finn edzőiskolát, nagyon jól ismeri a magyar viszonyokat, s mint elmondta, kiválóan együtt tud dolgozni csapatunk finn vezetőedzőjével. A páros feladata nemcsak a felnőtt csapat irányítása lesz, hanem az utánpótlás felső korosztályaiban ők fogják meghatározni a munkát, s megismertetni a régóta rendkívül sikeres finn iskolát csapatunk utánpótlásával, valamint mentorálni Borbás Gergelyt, az U18-as és U20-as csapat vezetőedzőjét.

“Sokat remélünk ettől a párostól, miután sikerült megtartani értékeinket, s a Dunaújvárosi játékosok mellé sikerül jól kiválasztanunk a légiósokat is, akkor joggal bízhatunk abban, hogy egy szép szezon elé nézünk. Tavaly az alapszakaszban a harmadik helyen végeztünk két olyan csapat mögött, amelyek most lelépnek a ligából, ezért szeretnénk megragadni az esélyt, s nagyon komoly babérokra törni a 2018/2019-es szezonban” – fogalmazott Azari Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában