Kézilabda

2018.06.03. 20:53

A Veszprém és a NEKA ünnepelhette elsőségét

Szombaton és vasárnap ismét a férfi kézilabda került a középpontba a városban, hiszen az egyetem sportcsarnoka adott otthont a serdülő és ifjúsági bajnokság négyes döntőinek.

Gallai Péter

Imre Vilmos együttese, a NEKA óriási csata után nyerte meg a bajnokságot

Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Az MKSZ és a Fejér megyei szövetség rendezésében és szervezésében lebonyolított final fourok szombaton az elődöntőkkel kezdődtek. A serdülők között a Veszprém – Szeged örökrangadóból az előbbi, a legendás Éles József által irányított csapat került ki győztesen (25-22), míg a másik ágon a Békés a Ferencvárost múlta felül 27-26-ra.

Az ifjúságiaknál a dunaújvárosi mesteredző, Imre Vilmos együttese, a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA)három góllal bizonyult jobbnak a Pick Szegednél, a Balatonfüred pedig 33-22-re győzte le a PLER-t.

Imre Vilmos együttese, a NEKA óriási csata után nyerte meg a bajnokságot
Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A vasárnapi helyosztókon a serdülők bronzmeccsét 24-21-re nyerte meg a Pick Szeged a Fradi ellen. A döntőben A Veszprém nem hagyott kétséget, ki a jobb: 20-12-es félidő után 34-22-re győzött.

Az ifiknél is a Szegedé lett a bronzérem a PLER 23-19-es legyőzése után. A döntőben a NEKA és a Balatonfüred óriási csatát vívott egymással. A félidőben ugyan a balatonbogláriak már öt góllal vezettek, tizenöt másodperccel a lefújás előtt Németh Alex hetesével döntetlenre hozta a meccset a Füred. Következtek a büntetők, a párbajban a NEKA háromszor is betalált, amíg az ellenfél csak egyszer, így a 28-26-tal Imre Vilmos fiai vehették át az aranyérmeket.

Az egyetem közönsége a két nap alatt színvonalas mérkőzéseket láthatott, felvonultatva számtalan utánpótlás-válogatottat, akik közül – bízzunk benne –, minél többet látunk majd viszont hamarosan a felnőtt nemzeti együttesben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában