Itthon kell megvédeni a negyedik helyet

2018.05.21. 21:13

Nagy lehetőséget hagyott ki a Kohász együttese

Helyezések szempontjából fontos mérkőzést játszott a hét végén a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata. A negyedik helyen álló D. Kohász (33 pont) után a Siófok állt 31 ponttal az ötödik, a Vác pedig 30 ponttal a hatodik helyen. A Kohász mindenképpen győzelemért küzdött a Vác otthonában.

Jankó Árpád

Kazai Anita (34) is öt találattal szaporította a csapat góljainak számát

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Bár két kecsegtető támadást is elrontott az elején a Kohász, fokozatosan háttérbe szorította a hazai együttest. Bátor, jó támadójátékkal vezetett a vendégcsapat, de a kétgólos előny után nem tudott a harmadikra lépni. Labdaeladás, kihagyott büntetők is megakadályozták ezt, de a vendégszurkolókat mégis megnyugtatta az a helyzet, hogy az első félidőben szinte végig vezetett a Dunaújvárosi Kohász (13–15). Viszont a második félidő elején hízott egészen ötig (14–19, 15–20) az előny, és ez reményt jelentett a győzelmet illetően. Ám két buta hiba következtében máris javított a Vác (17–20), ezért György László azonnal időt is kért.

Emberelőnyben visszatért a „közte öt” állapotba a Kohász (18–23), de nem zuhant össze a szívós váci gárda. Ismét egy kihagyott dunaújvárosi büntető, és ennek következménye volt, hogy zárkózott a váci együttes (25–26).

Nagy izgalmak között zajlottak az események az utolsó percekben. A hazai együttes belelendült, hiszen megközelítették a pontszerzést, ez pedig igencsak lelkessé tette őket. A Kohász pedig kínlódott a végén, hiszen nem tudta megakadályozni a váciak egyenlítését (28–28). De még ekkor is volt lehetőség a győzelemre, mert az utolsó percben Szalai révén 29–28-ra vezetett a Kohász. Harminc másodperc volt már csak vissza, s a hazai csapat kiegyenlített (29–29). Hatalmas lehetőséget hagyott ki a dunaújvárosi együttes.

Kazai Anita (34) is öt találattal szaporította a csapat góljainak számát
Fotós: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A váciak úgy örültek a semmiből visszaszerzett bajnoki pontnak, mintha kupát nyertek volna. A helyzet tehát most a következő. Az utolsó mérkőzésen itthon május 23-án, szerdán (18 óra) a Kohász az Alba Fehérvár együttesével játszik. A dunaújvárosi csapat a negyedik helyen áll 34 ponttal. Utána a Siófok következik 33 ponttal az ötödik helyen, a hatodik a Vác 31 ponttal. Vagyis a Kohásznak szerdán meg kell küzdenie a negyedik helyért.

JEGYZŐKÖNYV

GVM Europe Vác–Dunaújvárosi Kohász 29–29 (13–15)

Vác. Vezette: Horváth, Marton.

Vác: Arenhart, Suba (kapusok), Bagi, Barján 8 (2), De Souza, Diószegi, Hámori 1, Helenbai 2, Hornyák, Jovetic 2, Kácsor 6, Kovács P. 10 (5), Lakatos, Radosavljevic, Szamoránsky P., Szondi. Edző: Szilágyi Z.

Kohász: Tomasevics – Grosch 3, Szekerczés (2), Dombi 1, Molnár 2, Micijevic 5, Kazai 5. Csere: Oguntoye, Vártok (kapusok), Klujber 1, Szalai 3, Cifra, Bulath 1, Takács, Nick. Edző: György László.

Kiállítás: 10, illetve 4 perc. Hétméteresek: 9/7, illetve 5/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában