Női kézilabda

2018.05.05. 21:02

Kohász győzelemmel zárult a Kecskemét elleni mérkőzés

Esélyesként fogadta szombaton este a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata a Hufbau-Akker Kecskemét együttesét, amely a kiesés ellen küzd. De éppen azért, mert a partner az első osztályú létéért igyekszik mindent elkövetni, komoly, nagyon elszánt ellenfélnek ígérkezett.

Jankó Árpád

Ezért a Kohász erre a mérkőzésre is felelősséggel készült. A keretben két fi atal is szerepelt: Nagy Zsuzsanna és Braun Laura Csenge. Viszont hiányzott Oguntoye Viktória kapus, aki a héten megsérült. Helyére állt be a fiatal Vártok Ramóna.

D. Kohász–Kecskemét 34–20 (17–13)

Dunaújváros Sportcsarnok, 500 néző.

Vezette: Hantos, Rózsahelyi.

D. Kohász: Tomasevics – Grosch 2, Klujber 7 (2), Szalai 1 , Dombi, Micijevic 7, Kazai 5. Csere: Vártok (kapus) 1, Takács D., Szekerczés 2, Bulath 3, Cifra 1, Molnár 1, Nick 1, Nagy 2, Braun 1. Edző: György László.

Kecskemét: Risovic – Tóth 1, Albert, Horváth, Siska 6, Borges 5, Szabó 5 (3). Csere: Gulya, Deáki 1, Áron 1, Kaiser 1, Gulyás, Orell, Kucerova, Kovács. Edző: Marosán György.

Határozott, megfontolt játékkal kezdett a Kohász ellenfele. Ez azt jelentette, hogy a hazaiak egyelőre nem tudtak elszakadni a kecskeméti csapattól. Természetesen ezért senki nem rágta le a körmét izgalmában. Várható volt, hogy egy idő után megadja magát a kecskeméti gárda. A 15. percben 9–8-ra is vezetett néhány másodpercig a vendégcsapat. Ettől kezdve viszont fokozatosan nőtt a Kohász előnye. Mindkét csapat edzője folyamatosan cserélt a teremben tapasztalható nagy hőség miatt. A csereként beállt fiatal Vártok kapus bravúrjait pedig megtapsolta a közönség. A 25. percben direktbe kapcsolt a Kohász, és a friss emberek jóvoltából állva hagyta a Kecskemét gárdáját. Így alakult ki a félidei 17–13.

Klujber Katrin ezúttal hétszer volt eredményes
Fotós: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A fordulást követően egyedül csak Siska Pálma okozott kellemetlenséget a Kohász kapuja előtt, különben a hazaiak szerezték a gólokat. Nick, Szekerczés, Kazai, Micijevic talált utat a kecskeméti kapuba. Ehhez azonban az is kellett, hogy kőkeményen védekezett a Nick, Cifra, Micijevic középső csoport, és mögöttük ügyeskedett a fiatal Vártok kapus is. Percekig nem voltak képesek a kecskemétiek gólt szerezni. Ez tetszett a hazai publikumnak. Jól érezték magukat a Kohász szurkolói, és ezt tapssal, majd az „Újváros!” rigmussal mutatták meg. A mérkőzés végére már a maradék elszántság is elpárolgott a kecskeméti együttesből. Egyszerűen szétesett a csapatjátékuk. Kazai szellemes találatai, a fiatalok, Braun és Nagy Zsuzsa góljai még vidámabbá varázsolták a jelenlévők hangulatát, akik Vártok kapus nélküli góljának is örültek. Igazi fiesztává vált a bajnoki hajrá.

Ezt bizonyította a végeredmény is: 34–20.

György László: – Nagyon örülök, hogy a fi atalok is ügyesen szerepeltek, gólokat is dobtak. Ez a mérkőzés tipikus példája volt annak a játéknak, amikor szívós igyekezettel, türelmesen, fokozatosan fel kell törni az ellenfelet. Ez történt most is. A második félidőben már kevés ellenállást tudtak tanúsítani a kecskemétiek. Ekkor szellemes, látványos játékkal szórakoztattuk a közönséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában