A kvótaszerzés a legfőbb cél

2018.05.16. 19:16

Gurisatti Gyula sportlövő már Tokióra készül

A közelmúltban véget ért a sportlövő világbajnokság Dél-Koreában. A magyar sportolóknak ezúttal nem sikerült a korai kvótaszerzés a tokiói nyári paralimpiai játékokra. A vb-t követően Gurisatti Gyulával beszélgettünk.

Szabó Szabolcs

– Rosszul lőttem, ezek a tények, és nem is akarok kifogásokat szerezni, de számos dolgot talán újra kell majd gondolni egy következő ilyen verseny előtt. Sajnos úgy alakult, hogy a hazai szövetség részéről senki nem kérte ki a fegyverszállítási engedélyt, így gyakorlatilag fegyver nélkül utaztunk ki a világbajnokságra. Hosszas egyeztetések után aztán már kikerültek a fegyverek, ám közben elteltel 3 nap, amíg a társak sorra tesztelték a lőpályát – mondta el megkeresésünkre Gurisatti Gyula, aki élete harmadik paraolimpiájára készül, ám most gyengébb teljesítménye miatt nem sikerült kvótát szereznie. Gurisatti Gyula sportpisztolyban a 13. helyen, légpisztolyban a 29. helyen, szabadpisztolyban a 33. helyen, standard légpisztolyban a 13. helyen végzett.

Maximális koncentráció: Gurisatti Gyula remélhetően még idén eléri célját Fotó: amatőr felvétel

– A világbajnokság előtt három héten át edzettünk Tatán, és az eredmények is azt bizonyították, hogy jó formában vagyok. Úgy éreztem és szakmai vezetés is úgy látta, hogy a felkészülésem jól sikerült, és meglehet a fő cél, azaz a tokiói olimpián történő részvétel kivívása. Ez sajnos nem sikerült, de még van három lehetőségem, és ezekkel élni is szeretnék. Rutinos versenyzőnek mondhatom magam, tudom, mit kell tennem. Emlékeztetőül, a legutóbbi két olimpiára is az utolsó kvalifikációis versenyen vívtam ki a részvételt. Ám most nem szeretnék várni, szeptember végén Franciaországban megszerzem a kvótát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában