minőségi munka eredménye

2018.05.11. 20:28

Diákolimpiai sikerek a Hikari karatékáitól

Jászberényben rendezték meg a XV. Ippon Shobu karate diákolimpiát, amelyen oktatási intézményét képviselve 41 egyesület 288 versenyzője vett részt, közte a dunaújvárosi Makita-Hikari Dojo karatékái.

duol.hu

A dunaújvárosi klub tizenegy tagú versenyzői csapattal vett részt a közelmúltban rendezett megmérettetésen.

– Igen jól felkészült ellenfelekkel kellett megküzdeni a helyezésekért, ez hol jobban, hol kevésbé sikerült. Az világosan látszik, hogy a karatékáink által ráfordított energiát és a minőségi munkát tükrözik az eredményeink. A kisebbeknél egy ideje egyértelműen látszik, hogy az a kis „plusz” hiányzik, és ezt nekik maguknak kell megtalálniuk, ebben egyértelműen nélkülözhetetlen a szüleik odaadó segítsége. A magasabb korosztályokban tatamira lépő három versenyzőnk, a Kovács testvérek és Szlávik Bence, több mint tízéves, az edzésekről hiányzásmentes munkája hozta meg ismét a gyümölcsét.

A dunaújvárosi küldöttség Jászberényben szerepelt, ahonnan nem üres kézzel tértek haza Fotó: Hikari

Korosztályaikban nem hagytak kétséget afelől, hogy idehaza, sok éve miért vannak ott a legtöbb esetben a versenyeken a végelszámolásnál. Szlávik Bence és Kovács Máté pedig a kumite döntőben példát mutattak abból másoknak is, hogy hiába vannak egy egyesületből, nincs megegyezés, egymással is teljes erőbedobással sportszerűen mérkőztek. Csak remélni merem, hogy a példa ragadós lesz. A versenyen Juhász János, Németh Kitti és jómagam – küzdőtérvezetőként – versenybíróként vettünk részt. Készülünk tovább, mert most következik a JKA ob, május végén a korosztályos Eb, ahol várhatóan három versenyzőnk lesz tagja a válogatottnak – értékelte a versenyt Schneider László klubvezető, aki hozzátette, sajnos az oktatási intézmények évek óta nem vesznek tudomást karatékáik tevékenységéről, semmiféle érdeklődést nem tanúsítanak irányukba, amíg ezzel szemben más sportágakat maximálisan preferálnak.

A Makita-Hikari Dojo eredményei.

II. kcs. lány kata: 4. Takács Viktória (Gárdonyi iskola). II. kcs. lány kihon ippon kumite: 3. Takács Viktória. III. kcs. lány kata: 2. Takács Nikolett (Gárdonyi). III. kcs. lány kihon ippon kumite: 2. Takács Nikolett. VI. kcs. lány kata: 2. Szilaski Szonja (Széchenyi). VI kcs. lány ippon shobu kumite: 2. Szilaski Szonja. VII. kcs. lány kata: 2. Szatmári Eszter (Móricz). XI. kcs. fiú kata: 1. Szlávik Bence (Bánki), 3. Kovács Máté (Rudas). XI. kcs. fiú ippon shobu kumite: 1. Kovács Máté (Rudas), 2. Szlávik Bence. Felsőoktatási korcsoport, kata: 1. Kovács Bence (Dunaújvárosi Egyetem). Ippon shobu kumite: 1. Kovács Bence.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában