női kézilabda

2018.05.17. 22:07

A Dunakanyarban folytatják a DKKA lányai a sorozatot

Már csak két bajnoki mérkőzés vár a D. Kohász csapatára. Most szombaton Vácon 18 órakor csap össze a hazai gárda és a dunaújvárosi együttes. Majd ezt követően lesz az utolsó mérkőzés, itthon az Alba Fehérvár gárdájával szintén 18 órai kezdettel.

Jankó Árpád

Erre a bajnoki találkozóra készülve nagyszerű alkalmat jelentett a keddi junior válogatott elleni budapesti találkozó, amelyen György László gyakorolhatott csapatával.

– Nagyon hasznos volt az a mérkőzés. Nem hazai környezetben kézilabdáztunk, a juniorok is komolyan vették a játékot. A szélsőnk Klujber Katrin a válogatottban játszott, és öt gól dobott a kapunkba.

Viszont Szekerczés Luca tizenegyszer volt eredményes a válogatott ellen. Jó tempójú meccs volt. Jól védekeztünk és jól támadtunk.

Szekerczés Luca (19) kedden tizenegyet dobott a junior válogatottnak Fotó: Hankusz Kálmán

Persze a szombaton egészen más hangulatú mérkőzés lesz Vácott…

– Az egy-egy elleni támadásokat, cselezéseket, a betöréseket kell megakadályozni. Ezeket nagyon jól csinálják a váciak. Minden poszton vannak a váci együttesnek jó játékosai. A brazil kapus Barbara Arenhart, a szintén brazil átlövő Karoline de Souza, a szerb szélső Dijana Jovetic. És ne feledkezzünk meg a tehetséges magyar fiatalokról se: Lakatos Rita, Helembai Fanny és Diószegi Nikolett kiváló csapatot alkotnak.

Mire kell tehát nekünk nagyon odafigyelni, hogy sikeresek legyünk?

– Nem lehet statikus a játékunk, tehát az aktív szélsőjáték nagyon fontos lesz. És természetesen most is azt gondolom, hogy átlövésekből is kell gólokat szerezni. Tudjuk, hogy eddig is minden mérkőzés nehéz volt, de a két utolsó bajnoki találkozó eredménye meghatározó, mindent eldöntő lehet. A Vác nagyon jó csapat, de a legjobbat szeretnénk magunkból kihozni ellenük. Egyszóval: győzni szeretnénk Vácott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában