Gólzáporos meccs

2018.04.25. 21:27

Óriási lépést tett a Perkáta a bajnoki elsőségért

Meglepetés az élmezőnyben – nagy pofonba szaladt bele Előszállás a 7-0-s vereséggel Perkátán. Alap is hetet rúgott Lajoskomáromnak. A Kisapostag–Kulcs és a Nagyvenyim–Mezőszilas találkozón szintén zörögtek a hálók, igaz, utóbbiaknál kiegyenlítettebb volt a küzdelem. A hétvégi mérlegben összesen 32 találat született!

duol.hu

Perkáta–Előszállás 7–0

Játékvezető: Rózsa Ádám. Asszisztensek: Ring Kevin és Kárász Zsolt Bence.

Perkáta: Kovács Á. – Kovács R. – Reith – Galkó – Ráthgéber – Takak – Kovács K. – Fazekas – Ferencz – Kis – Kántor. Cserék: Bartók – Sőregi Tóth – Szabó – Tanács – Gászler – Csordás.

Előszállás: Pelsőczi – Harasztia – Csontos – Balogh – Béres – Tóth – Szalai – Bozsoki – Gergelyfi – Reichardt – Csuka. Cserék: Kercza – Kiss – Németh – Kovács – Bognár – Farkas.

Góllövők: Kovács Krisztián 13’ és 60’, Kántor Tamás 17’ és 21’, Ráthgéber László 24’, Reith János 65’, Ferencz Zoltán 86’.

A 18. forduló párosításában a legizgalmasabb összecsapásának a Perkáta–Előszállás mérkőzés ígérkezett. Hogy nem így lett, az nem a hazaiakon múlott. A vendégek ezúttal teljesen passzív szemlélői voltak a pályán történteknek. A 7–0-s győzelemmel Perkáta tetemes, 6 pontos előnnyel vezeti a tabellát. Nagyot kellene hibázni, hogy a szezon végére lecsússzanak a dobogó legfelső fokáról. A mérkőzésről elsőként Erdős Károly szakosztályvezetőt kérdeztük.

– A csapatban lévő harcosság és a másfél éves alulról való építkezés gyümölcse a mostani eredmény. Ehhez természetesen az ellenfél is kellett. Az első negyedórában már jelentős, 4–0-s előnyre tett szert együttesünk. Előszállásnak esélye sem volt, szinte át sem jött a térfelünkre. Nagyon elégedett vagyok az egész csapat a teljesítményével – értékelte a látottakat a szakosztályvezető.

– Egyszerűen nem jött össze semmi, a másik oldalon szinte csont nélkül érvényesítették a helyzeteket. Kapus poszton az IFI hálóőrével léptünk pályára, de nem igazán ez volt a vereség oka. Rosszul játszottunk, még ötven méterről is gólt kaptunk – fogalmazott a kudarc okairól Masinka Csaba, az Előszállás trénere.

Feketében a nagyvenyimi Freud Krisztián csatázott nagyot a mezőszilasi Szilágyi Tamással Fotó: amatőr felvétel

Nagyvenyim–Mezőszilas 4–3

Nagyvenyim: Játékvezető Szabó Gyula. Asszisztens: Takács Marcell

Nagyvenyim: Gregorich – Lengyel – Freud – Szabó – Varga – Bartha – Csányi – Bata – Rakonczai – Gazsler – Pap. Cserék: Sárai – Jóbi – Vajai.

Mezőszilas: Papp – Szilágyi T. – Csendes – Szilágyi M. – Gógán – Sülyi – Nagy – Paulovics – Rostás – Ferencz – Bajo. Cserék: Szepesi – Bódai.

Góllövők: Nagyvenyimtől Pap István 15’, Bata József 52’, Csányi Ádám 55’ és 61’. Mezőszilastól Rostás Szabolcs 21’ és 28’, Gógán Richárd Patrik 88’.

Nagyvenyimen viszont izgalmas, fordulatokban bővelkedő találkozónak lehettünk tanúi. Horváth Csaba együttese 1–2-es állásról fordított félidő után 4–3-ra a Mezőszilas ellen.

Az első játékrészben Nagyvenyim irányította a mérkőzést. Pap már a negyedóra végén szabadrúgásból megkínálta a vendégek hálóját. 1–0. Mezőszilas azonban hamar válaszolt. Rostás két gyönyörű góllal is betalált a hazai kapuba 1–2-es félidei eredménnyel zárva az etapot. Szünet után Nagyvenyim rendezte a sorokat. Először Bata akciózott a mezőszilasi kapu előtt, kiegyenlítve az állást 2–2-re. Majd Csányi brillírozott szintén akcióból kétszer is. 4–2-re változtatva a gólkülönbséget. Végül a hajrában a mezőszilasi Gógán még szépített az eredményen, de a három pont sorsát már nem tudta befolyásolni. 4–3. A találkozót követően Horváth Csaba, a Nagyve­nyim edzője jogosan örülhetett csapata sikerének.

A Megye III. Dél Felnőtt csoport további eredményei: Lajoskomárom II–Alap 2–7, Kisapostag–Kulcs 1–3, Cece– Dég 2–1, Nagylók–Sárszent-

ágota 1–1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában