Vasárnap kezdődik a show-time

2018.04.18. 21:16

A magyar jégkorong-válogatott szerdán engedte felállni Ukrajnát

Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta tegnap a magyar jégkorong-válogatott a vasárnap kezdődő divízió I/A világbajnokság előtt. A találkozó nagyon tanulságos lehet.

Agárdy Csaba

Azért a végén összejött – gólöröm az ukránok ellen Fotó: MW/Szabó Miklós

A mieink elsősorban remek támadójátékuknak köszönhetően a 47. percben már 4–0-ra vezettek Ukrajna ellen. Azután tíz perc alatt egyenlítettek az ukránok. Ami elsősorban annak a következménye, hogy egy kicsit kiengedtünk, ebben a felállásban pedig kiderült, elöl jók vagyunk, de hátul vannak problémák, és lehet, hogy keresztre feszítenek, de véleményem szerint az Észak-Amerikában védő Vay Ádám nem megnyugtató megoldás a magyar kapuban. Azt tudom mondani: a jó Isten cáfoljon meg.

A találkozó rendes játék­időben 4–4-gyel ért véget, majd jött a hosszabbítás, ami nem hozott döntést, végül büntetőkkel nyert nemzeti csapatunk.

Azért a végén összejött – gólöröm az ukránok ellen
Fotó: MW/Szabó Miklós

Magyarország–Ukrajna 5–4 (1–0, 2–0, 1–4, 0–0, 1–0) – büntetőkkel.

Magyarország: Vay – Stipsicz (2), Pozsgai, Hári (2), Sebők, Galló 1 (1) – Varga, Wehrs, Sarauer 1 (1), Bodó 1, Sofron – Garát, Gőz, Magosi, Vas J. 1, Nagy G. – Szirányi, Benk, Erdély (1), Kóger 1, Nagy K. Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen.

Ukrajna: Gaiduchenko – Ignatenko, Zhovnir, Lyalka 1, Mikhnov (2), Zakharov 1 – Petrukhno, Tolstushko, Boikov, Karpenko, Denyskin – Katrych, Matviyenko, Babynets (1), Butsenko 2, Nimenko (1) – Tatarenko, Romanenko, Ramazanov, Grytsenko, Gavryk. Szövetségi kapitány: Sergi Gaiduchenko.

Majoross Gergely, a magyar válogatott egyik másodedzője: – Nehéz egy ilyen meccs után nyilatkozni, semmi következtetést nem tudok ebből a találkozóból levonni. Akkor sem voltam boldog a látottak alapján, amikor 4–1-re vezettünk.

Szélig Viktor szakkommentátor, a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya: – Öt edzőmeccset játszottunk a vb előtt, különböző körülmények között mindet megnyertük, de ez már nem fontos. Vasárnap kezdődik a világbajnokság, jön a show-time, és ez a lényeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában